Насловна Друштво Њемачка одобрила изручење Сафета Калића Црној Гори

Њемачка одобрила изручење Сафета Калића Црној Гори

0
ПОДИЈЕЛИ

Савезна Република Њемачка одобрила изручење Рожајца Сафета Калића Црној Гори ради даљег кривичног гоњења, саопштено је из Министарства правде.safet-kalic

У Министарству правде су саопштили да су данас дипломатским путем обавијештени да је Њемачка одобрила изручење Калића.

“Примопредаја Калића биће реализована по окончању издржавања казне у Њемачкој”, истиче се у саопштењу Министарства правде.

Подсјећамо да је Калић са лажним пасошем Косова ухапшен 20. октобра прошле године у Бечу, у сарадњи црногорске и аустријске полиције.

Подгорички Интерпол за њим је расписао потјерницу још 2011. године због оптужбе за прање 7,7 милиона еура стечених од продаје хероина у Њемачкој.

Министарство правде Аустрије, осим црногорске, добило је и њемачку замолницу која терети Калића за више кривичних дјела у вези са продајом дроге у периоду од 1995. до 1996.

С обзиром на то да их обавезује европски налог за хапшење који важи међу земљама ЕУ, Аустрија је предност дала Њемачкој, па ће се Калићу прво судити у тој земљи. Сафету Калићу и његовој породици је у Црној Гори одузета имовина вриједна више од 22 милиона еура.

У црногорском Министарству правде истичу да предаја Сафета Калића Њемачкој није била ограничење да Црна Гора затражи његово изручење од „Њемачке за сврхе доступности правосудним органима Црне Горе за вођење кривичног поступка“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here