Насловна Политика Њемачка: Не смију се угрозити везе са САД

Њемачка: Не смију се угрозити везе са САД

0
ПОДИЈЕЛИ

Angela-MerkelЊемачка канцеларка Ангела Меркел потврдила је важност њемачких веза са САД, истичући да унутрашња дебата о одобрењу азила Едварду Сноудену не смије да поремети односе двије земље.

Канцеларка Ангела Меркел није спремна да предузме било који корак који би могао да угрози односе са Вашингтоном, саопштио је њен портпарол Штефан Зајберт, преносе агенције.

  • Канцеларка вјерује да је њена дужност да заштити податке и приватност њемачких грађана од илегалног мониторинга и она ради на успостављању повјерења са САД и већ је изнијела јасна правила за будућу сарадњу -рекао је он, и додао, да је овдје ријеч о њемачкој безбједности и интересима Њемачке и САД као партнера.

  • За нас Нијемце, трансатлантска алијанса и даље је од огромног значаја. Тешко да има иједна земља која је толико профитирала од тог пријатељства и партнерства са САД као Њемачка и то ће бити мисао водиља канцеларке при доношењу даљих одлука – рекао је он.

Опозициони политичари и водеће личности из области културе у Њемачкој апелују да се понуди азил Сноудену у замјену за његово свједочење у предстојећој истрази о америчком шпијунирању мобилног телефона Меркелове.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here