Насловна Политика Њемачка контраобавјештајна служба: Русија покушава да сајбер-нападима дестабилизује државу

Њемачка контраобавјештајна служба: Русија покушава да сајбер-нападима дестабилизује државу

0
ПОДИЈЕЛИ

Њемачка контраобавештајна служба саопштила је да Русија покушава да дестабилизује њемачко друштво помоћу пропагандистичких кампања и сајбер-напада, преносе „Факти“.

Како наводи шеф Федералне службе за заштиту устава (БфВ), Ханс-Георг Масен, појављује се све више доказа покушаја Русије да утиче на њемачке федералне изборе који ће се одржати 2017. године. Према његовим ријечима БвФ региструје појачавање (руске) „агресивне сајбер-шпијунаже“ против њемачких политичара.

Масен је казао да Русија своју пропаганду води, као да ће је и надаље водити, помоћу ботова који ће, како је казао „ширити лажне новости по друштвеним мрежама“.

„Факти“ наводе да је прошле недјеље, и један „извор“ из владе Ангеле Меркел тврдио да Русија жели да изврши утицај на њемачке парламентарне изборе. Такође, и Бијела кућа тврди да Москва жели да помоћу сајбер-напада утиче на изборе по цијелом свету.

Интересантно, да као фактор дестабилизације Масен није видио пријем преко милион миграната, који су захваљујући политици „Отворених врата“ ушли у Њемачку, али који због немања квалификација и непознавања језика не могу да се интегришу у њемачко друштво те су стога сви примаоци социјалне помоћи коју плаћају грађани Њемачке својим порезима, нити велики број терористичких напада и других видова насиља који се десио током ове године у Њемачкој. Подсјетимо, Њемачка је друга по броју напада, одмах иза Француске, од свих држава ЕУ.

Русија је такође објавила да се уочи својих избора редовно сријеће са хакерским нападима који долазе и из Европе, преносе „Факти“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here