Насловна Издвојено Нису исти

Нису исти

18
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Марина Јочић

Прије нешто више од мјесец удба је преко својих медија избацила као сензацију колико парламентарне странке добијају новца из буџета за свој рад. Када се мало смирила та халабука, ових дана подгријана јавност објављивањем износа посланичких плата. Да је ријеч о истраживачком новинарству, дубоко бих се поклонила са поштовањем. Међутим, ријеч је о свима доступним подацима али упакованим у сјајни папир медијске сензације, али са једним циљем – да се за пљачку грађана оптужи једина опозиција – Демократски фронт.

Елем, армија ботова, али и (не)добронамјерних грађана не поставља питање гдје је опљчкано црногорско благо, него колике су плате 81 посланика. Да је Црној Гори то једини трошак, били би смо мала Америка. Фокус јавности се не усмјерава на бројне привилегије посланика владајуће коалиције, небројене пљачке и злоупотребе, него зашто фронтовци примају толике плате.

Ако је ико зарадио плату од политичких представника народа, то су заиста они из Демократског фронта. Двадесет дана су спавали под шаторима, били су тучени, хапшени, тровани, изложени породичним и друштвеним притисцима. Од 27. септембра су само у Подгорици организовали 36 протеста, бројне протесте и трибине широм Црне Горе и тиме оправдали повјерење истинског опозиционог бирачког тијела. Да не говоримо о томе да су многи дали хипотеку на своје станове за кредите неопходне да би се тако континуирана побуна против режима одржала. Од својих плата такође одвајају за потребе рада ДФ.

И уопште, ко су ти људи са великим платама из Демократског фронта и имају ли они алтернативу, да ли би још негдје могли да раде осим у парламенту?

Као и износ плате, јавности су доступне и њихове биографије. Готово половина посланика Демократског фронта има звања доктора наука. Неки су напустили боље плаћене послове да би ушли у политички ринг са хоботницом. Има ту професора факултета, инжењера, предузетника, новинара… Свако од њих би могао да нађе добро ухљебљење, посебно ако би пристао на дил са Милом Ђукановићем као што су то већ урадили неки бивши опозиционари, који су добро омастили брк државном чорбом.

Уосталом, смисао опозиционе бескомпромисне борбе за свргавања с власти мафијашког режима и јесте да сви пристојно живе од свога рада.

И на крају, да се сви заједно подсјетимо, Демократски фронт није дао глас за повећање плата у државним службама, него је то управо иницирала Демократска партија социјалиста у још једном покушају да додатно стимулише своје запослене вазале да бране тврђаву лоповлика, криминала и непотизма. Они на врху те тврђаве и не живе од легалних плата. То је недостатни џепарац за једну ноћ.

Смисао цијеле ове камање је да се сугерише позната удбашка крилатица „сви су исти“. Е нису, нити ће бити. Сваки посланик, па и члан Демократског фронта изгара да се ствари промијене на боље, а остатак политичке сцене да се све замрзне, само да њихово лично богатство расте!

Лажни моралисти би то морали да схвате!

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  A zbog čega rasturiše protest kad su imali onakav odaziv? Nije bačena bomba, nego suzavac. Junaci pusti! No su prebrojavali ko su građani. Bježite bre više!! Neiskreni!!!

 2. 0
  0

  Zasluzili su i vece plate. Nije lako dvadeset godina boriti se da skines Mila sa vlasti. I jos imaju snage da se bore protiv Mila, do zadnjeg opozicionog glasaca. Treba im dati medalju za nista !

 3. 0
  0

  Па нека разлику поклоне у хуманитарне сврхе и докажу да се разликују од других. И нека трајно напусте Дарков Парламент. Како их није срамота да сједе под истим кровом са најфукаром.

 4. 0
  0

  a poklanja li Milo šta,od pokradenoga,u humanitarne svrhe!? Kukavice jedne,sinje,crnogorske.Ne smijete na vlast punuti ni namrštiti se,pa lajete po opoziciji.
  Vama je život spakovan u 200 Evra i tako možete za dovijek…i vi i djeca vaša.Nidje naprijed ne smijete,nikud s lanca i nidje od torine…Za vas je idealna ona parola Milove omladine : Sirotinjo,nap.ši se k.rca.

 5. 0
  0

  Vidjeli smo koliko para primaju Frontasi to je ogroman novac cak i nekim presjednicima opstinskih odbora uplacuju po 1300 e svakog mjeseca i to je istina. Vidjeli smo i tvoja putovanja Marina od Kube, Afrike itd. Moze li to od novinarske plate? A kad smo vec kod plate ti si Marina savjetnik Mandica radis ko nivinar za pobjedu pa marina pises za 4s portal i radis na srpsku televiziju pocni od sebe pa jreni na druge !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here