Насловна Насловна Ништа неће бити исто: Трамп већ избрисао Русију са листе пријетњи по...

Ништа неће бити исто: Трамп већ избрисао Русију са листе пријетњи по САД

1
ПОДИЈЕЛИ

Пентагон је добио допис од прелазног тима новоизабраног председника САД Доналда Трампа, у коме су наведени будући приоритети америчког сектора одбане, а међу којима се не помиње Русија.

Према том документу, чији садржај су објавили амерички медији, Министарство одбране под новом администрацијом мораће да се фокусира на борбу против Исламске државе, изградњу одбрамбене моћи земље, сајбер-безбедност и на већу ефикасност.

Истовремено се Русија као једна од традиционалних главних претњи САД ни не помиње.

На првом месту наведена је борба против терористичке организације ИС и њено уништење. На другом је потреба за јачањем одбрамбене моћи САД. Трећи на листи је развој стратегије о сајбер-безбедности. Документ се завршава захтевом да се траже начини за ефикаснијим радом Пентагона.

Русија као претња не појављује се у допису чак ни индиректно. Њено одсуство на листи приоритета изазвало је забринутост у Вашингтону. Амерички медији пишу да је амерички политичка елита, укључујући и особље Пентагона, Стејт департмента и ЦИА, и даље има скептичан став према Русији, наводи Спутњик.

Аутор дописа је заменик помоћника министра одбране Брајан Мекеон, који га је саставио ослањајући се на упутства једне од Трампових саветница, Мире Рикардел.

 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    prije dvije godine ton u Siriji su davali USA Saudiska Arabija i Evropa,danas Rusija Iran i Turska,stvari su jasne ,Nato je mrtav,nedostaje opijelo,ili rekvijem!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here