Насловна Издвојено Ниске гране СДТ-а: Катнић изјавио да Медојевић „лаје као кучка из руметина“

Ниске гране СДТ-а: Катнић изјавио да Медојевић „лаје као кучка из руметина“

18
ПОДИЈЕЛИ

Главни специјални државни тужилац Миливоје Катнић изнова шокира црногорску јавност непримјереним говором, поготову с обзиром на функцију СДТ-а коју обавља. Наиме, он је у интервјуу за Побједу казао да лидер Покрета за промјене и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић „лаје као кучка“.

На питање Побједе да прокоментарише Медојевићеве наводе о томе да је Катнић уцијењен досијеима из рата на Дубровник, он је одговорио послуживши се народном изреком.

Побједа: У тим досијеима, како је навео, у Вашем понашању, као војног управника Цавтата, постоје и елементи кривичних дјела. Како то коментаришете?

Катнић: Овакво понашање дешавало се и раније, у прошлости црногорског народа, због чега је и описано кроз народну пословицу, познату у мом крају, а која каже – лаје као мокра кучка из руметина. Вјерујем да је за читаоце важно и објашњење ове народне мудрости. Руметин, односно коломбоћ (по Колумбу) у ствари је кукуруз који је у прошлости био важан за исхрану и опстанак Катуњана. Како би ову, за живот важну житарицу, заштитили од штеточина – јазаваца, наши преци су држали пса, како би бранио њиву с кукурузом, посебно у кишно и магловито доба. Пас, као вјерни човјеков пријатељ, у највећем броју случајева би и штитио кукуруз, али је било и оних, а то је и поента ове приче, који би сами, умјесто штеточина, јели кукуруз и наносили непоправљиву штету, а кад би се појавио домаћин почели би да лају како би се приказали као чувари кукуруза који тјерају штеточине. Код паметног домаћина то, међутим, никада није могло да прође, јер би пса одавало и то што је мокар, јер се сквасио ломећи клипове кукуруза. Ова пословица, дакле, описује оне који се лажно покушавају представити као чувари.

Он је додао да је свака сличност ове изреке са актуелним дешавањима намјерна.

„Посебно желим да скренем пажњу Вашим уваженим читаоцима на опрез због чињенице да се у Црној Гори, први пут у историји, на мјесту представника односно вођа народа појављују особе без личне храбрости, због чега нијесу у могућности да погледају истини у очи, признају кривицу и грешке, покају се и траже опрост од сљедбеника и оних које представљају, већ се штите народном храброшћу и херојством, стављају народ испред себе и тешко га злоупотребљавају“, казао је Миливоје Катнић, главни специјални тужилац Црне Горе.

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Milivoje zvani praćka se pogubio skroz, ovakav ranjeni junak j emnogo opasan ne bi me začudilo da optuži nekoga ovix dana. Nemanja Ristić i Bogićević mu se sprdaju iz Srbije. Katnić je dio kriminalne organizacije zvana dps, koja sa svojim djelovanjem će brzo preći u fašističku, nadam se da im se to neće dozvoliti !

 2. 0
  0

  Katnicu hitno te treba smijeniti. Sprda se Srbadija sa tobom po CG. Umjesto da hapsis izdajnike i posrbice koji unistise sve sto je crnogorsko po CG ti pr**š u praznu tikvu. Bjezi vise sa tvojom demagogiom.

 3. 0
  0

  Побједа: У тим досијеима, како је навео, у Вашем понашању, као војног управника Цавтата, постоје и елементи кривичних дјела. Како то коментаришете?

  – лаје као мокра кучка из руметина.

  kolika su mu.. u Obada sto istera junicu iz lada(napisao jednom Nebojsa Jevric( e Obad je bio vo) ali ne gubi na zancaju ,junica istrca kao zec na cistac pa zato ovakva reakcija,a nebi oni njega ni izabrali da nijesu imali nesto u rukama,to je bar poznato kako Milonja rukovodi,svi su pomalo krali zato i muce kao kurve a on sto krade to je normalno on je gospodar.prvo je videom smirio Sveta i Milicu pa sve redom,ali nebjese mudonja u tom nesretno DPS-u da ga skloni,odlazi kad ga je volja i ponovo preuzima kormilo kad zatreba,e sada mu ne treba vise dozvoliti da se vrati ,iako ga podrzavju i Vucic i Dacic i Taci i Sciptari zajedno s Albanijom,nema vise povratka,a ove koji mu sluze treba pomalo rasklinkavati,prvi treba da ide ovaj celavac,zatim rasturiti Tv Bastilju,sagraditi novi zatvor tamo negdje u Cuce gdje je klima ostra i prilaz dosta nepristpacan,tako preko zime da beru drva metar 50 evra ,a ljeti da havtaju poskoke,serum se dobro place,i eto da se zatvor samoizdrzava,cuvari da su im dileri droge i homici u uzemkruku a sve to naravno opasati zidom 5 metara i okolo postaviti minsko pole,a izvan toga regularnu policiju da to sve nadzuire.Tako bih ja to rijesio i to vrlo brzo,svi bi sojavali jedan drugaoga ,istraga bi bila vrlo jednostavna,a prsude nebi bilo tesko donijeti.
  U nadi da je Medojevic uradio nesto u USA da se oslobodimo ove posati,inace mrka kapa!

 4. 0
  0

  Ponovo se slažem sa uvaženim gospodinom Katnićem , niko ne prospe toliko gluposti i demagogije ka Medo .
  Podrška g.Katniću da sprovede Zakon na scakog ko se o njega oglušio , naročito ovi teroristi što su spremali haos u Crnu Goru .

  • 0
   0

   Mase.Nije ga vama lako kao ni hrvatima.Oni su razvili ideologiju da je dobar hrvat samo onaj koji mrzi srbina,a kod vas dobar crnogorac je samo onaj koji mrzi djeda,pradjeda i sve do cega bi trebalo da mu bude na ponos.

 5. 0
  0

  Не улазећи у очигледну брљотину Катнића кад је у питању наводни државни удар, упозорио бих уредништво овог портала на опрезност у односу на „истине“ профитера из НВО Центар за грађанско образовање и Акције за људска права, чланица коалиције РЕКОМ Наташе Кандић, веома блиских од дана оснивања Кочи Павловићу и Небојши Медојевићу, којима је 90-их и надаље ближа проусташка Хрватска него Црна Гора. То лично знам а податке о сарадњи са Хрватском сам добио из више извора, међу којима су и хрватски.
  Ова прича о умијешаности Катнића у наводним ратним злочинима које је ЈНА починила у Цавтату је у цјелости нетачна, а пласирали су је преко поменутих НВО хрватски криминалци попут наведеног Пркачина који су искористили ратне сукобе да пљачкају властите сународнике, а што им је Катнић јавно рекао и позвао све који нашто знају о његовом учешћу у ратним операцијама да то доставе ВДТ Црне Горе. Тада је Катнић био судија апелационог суда.
  Удрите по Катнићу аргументима колико год можете, али не позивајте се на „истине“ НВО профитера и политичара сарадника ратне и поратне Хрватске. Подсјећам Вас на случај бившег полицајца из Херцег Новог Пејовића који је био јунак поменуте дружине у случају „Депортације Муслимана“ коју су заједно покренули Акција за људска права Тее Горјанц Прелевић и Шеки Радончић, све док се ови нијесу посвађали око пара које су на рачун овог случаја ставили у џеп при чему је адвокатска канцеларија Прелевић Тее и њеног супруга приходовала од заступања породица депортованих милион и коју стотину евра. Пласирање „ратних злочина“ доноси огромне паре адвокатима и НВО активистима и отуда сва ова дрека и блека о злочинима ЈНА.
  Мандићу, поведи рачуна о гласачима који су вам указали повјерење, односно мутној политици коју воде Медојевића и Павловић – лелекачи за Дубровником, сарадници Хашког трибунла и хтватске СОА, неприкосновени борци за инсталирање ЦПЦ и црногорског језика и протјеривање српског језика из Устава Црне Горе и заслужни великоцрногорци за овакав статус српског народа у Црној Гори. Гајите змију у њедрима Мандићу која вас полако увлачи у своју јазбину. Они су побједници задњих парламентарних избора јер су као паразити на леђима ДФ-а и његових гласача СРБА обезбиједили себи онолико посланичких мандата колико имају функционера. Ваша заједничка прича о српско-црногорском помирењу је најблаже речено политичка манипулација – порука Србима типа „не липши магарче до зелене траве“.

 6. 0
  0

  Није вам тешко било погодити. Овај ваш гест откривања идентитета коментатора доживљавам као комплимент. Гојку Раичевићу, уредницима портала ИН4с и свим његовим посјетиоцима срећна и успјешна нова 2017. година, а православнима и Божићни празници.

 7. 0
  0

  Kampanja koja se vodi protiv Katnica za taj period rata nesmije imati podrsku postenih ljudi. Rat koji je vodila JNA za ocuvanje drzave Jugoslavije je bilo njeno pravo i obaveza. Prama tome nikakvi Medojevic i slicni nisu u pravu kad zigosu tog coveka.

 8. 0
  0

  KOMUNJARSKA ,OZNASKA I UDBOVSKA SVIJEST ZAKATANCENOG MOZGA NE MOZE DA SHVATI DA JE ON TAJ KOJI SA SVOJOM RASTEGNUTOM PRACKASTOM „ISTINOM“IZAZIVA SPRDNJU U NORMALNOM NARODU.TU NJEGOVU „ISTINU „,NE BI NI „PAS SA MASLOM „IZ „RUMETINA“POJEO.
  NE SAMO TO ,ON POSLANIKA NARODNOG VRIJEDJA I SA TIM PONIZAVA SVE ONE GRADJANE KOJI SU GA IZABRALI KAO SVOG POSLANIKA.TAJ ZAKATANCENI PRIMITIVNI MOZAK TO NIKAKO NE MOZE DA SHVATI .MRCENIK NE RAZUMIJE DA JE U DEMOKRATSKIM SISTEMIMA VLAST PODIJELJENA NA IZVRSNU,ZAKONODAVNU I SUDSKU I DA JE ZAKONODAVNA NAD SVIMA I DA JE OD NARODA.

 9. 0
  0

  u Diokleji,odnosno Montenegriji,ili kako je mi,koji je volimo zovemo,Crnoj Gori,ne kaže se “ rumetin“,nego umertin.To je ,zbilja,starinski naziv za kukuruz.Kuku mu u pamet, a i Crnoj Gori dje ovakav śedi na mjestu SDT-a.

 10. 0
  0

  Prvi put cujem od Katnica da pas jede kukuruz u njivi neobran .Kad bi se skupili svi njegovi biseri bila bi to poodebela knjiga. Veoma je cudno da covjek ovakvog vokabulara— nebuloza bude VDT.Ali u zemlji cuda sve je moguce pa i da psi jedu neobran kukuruz

 11. 0
  0

  Kako divan i kulturan rečnik ovog visokoobrazovanog kandidata za predsjednika opštine Cavtat. Ovakav rečnik treba posebno oporezovati, jer predstavlja čist višak kulture.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here