Насловна Друштво Ниш: Смене у полицији због самоубиства инспекторке

Ниш: Смене у полицији због самоубиства инспекторке

0
ПОДИЈЕЛИ

Непуне две недеље након самоубиства инспекторке нишке Полицијске управе, увелико траје истрага у вези са оним што је довело до трагедије.policija-mup-grb

Како сазнају Јужне вести, у склопу истраге је претходних дана смењено неколико официра нишке полиције, међу којима су наводно и неки начелници.

Међутим, док начелник Полицијске управе Срђан Грекуловић тврди да не зна ништа о томе, у Независном полицијском синдикату Србије потврђују да има „поступања“.

Одлуком руководства МУП-а и Директората полиције Србије смењено је више службеника из руководства Полицијске управе Ниш, пише Политика.

Према информацијама овог листса, са функција је смењен већи број руководилаца из самог врха ПУ Ниш. На функцији начелника, остаје први човек ове управе Срђан Грекуловић, који је и помоћник директора српске полиције.

Одмах после сезоне годишњих одмора, како сазнаје Политика, биће именовани нови начелници и руководиоци у овој полицијској управи, а смењени, од којих већина није из Ниша, биће постављени на друге дужности.

„У току је истрага. Није то смена, али пошто има елемената мобинга, они који врше мобинг морају да буду уклоњени. Дакле, ради се на томе“, рекао је председник синдиката Милош Јеленковић за Јужне вести.

Он додаје да је синдикату небитно да ли је реч о сменама или унапређењу, већ само да не буду на месту на коме су сада

„Нама је битно да се они склоне из те средине, да може истрага да буде непристрасна“, каже Јеленковић.

Тело инспекторке Анице Митић је пронађено 15. јула на гробљу у околини Ниша. За сада се сумња да је реч о самоубиству.

Али како је касније потврђено Јужним вестима из Вишег тужилаштва, отворена је истрага по опроштајном писму у коме је покојна инспекторка писала и о проблемима које је доживљавала на послу. Она је у писму навела имена шефова који су је, како је написала, малтретирали.

Из нишке полиције тада је саопштено да „самоубиства немају везе са радом у полицији“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here