Насловна Друштво Нина у Митровици – правац Призрен!

Нина у Митровици – правац Призрен!

1
ПОДИЈЕЛИ

Након готово петнаест дана пута пјешке, предсједница хуманитарне организације „Стуб краља Стефана“ Нина Стојановић и новинар Томислав Ловрековић, стигли су у Косовску Митровицу, одакле ће рано ујутру кренути пут Приштине, а потом наставити ка коначној дестинацији – Призрену.

Одушевљена сам реакцијом грађана успут, веома је јасно да је упркос свему, Србија више него богата добрим и честитим људима, спремним да покажу и људскост и солидарност. Обични људи су нас дочекивали, гостили, хранили и пружали конак и подршку на овом, искрено вјерујем значајном путу,“ каже Стојановићева за ИН4С и додаје да вјерује како ће се што више људи одазвати и укључити у ову хуманитарну мисију и у складу са својим могућностима помоћи Србима на КиМ, чија је безбједност константно угрожена, који су изложени трајној изолацији и који живе у оскудацији.

Стојановићева наглашава да нема умора, јер на исти ни нема права, знајући због кога и због чега је кренула и гдје је кренула.

Што смо ближи Призрену, то је корак све „лакши“. Позивам грађане да, макар симболично, подрже ову акцију „Стуба краља Стефана“ и да личним донацијама подрже сународнике на Космету. Одлично сам упознат са менталитетом Срба у Црној Гори, који су у безброј прилика показали солидарност, храброст и људскост и сигуран сам да ова достојанствена заједница заснована на традиционалним вриједностима ни овај пут неће изневјерити,“ каже за ИН4С Томислав Ловрековић који позива грађане да подрже ову акцију уплатом на девизни рачун удружења.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here