Насловна Политика Ниманбегу тражи да се стране заставе слободно вијоре над ЦГ

Ниманбегу тражи да се стране заставе слободно вијоре над ЦГ

6
ПОДИЈЕЛИ

Посланик Форце Генци Ниманбегу предложио је измјене Закона о јавном реду и миру, којим би се укинуле новчане казне за истицање застава страних држава.

У образложењу предлога је рекао да ће измјена овог закона омогућити већи степен остварења људских права и слобода у Црној Гори.

„У Црној Гори као туристичкој земљи на десетине застава истакла су како правна лица тако и туристи. Дословном примјеном Закона о јавном реду и миру сви они би требало да буду кажњени. Пошто је ова одредба закона дискриминишућа, треба је брисати“, истакао је Ниманбегу.

Он је подсјетио и на то да је Форца раније упозоравала да ће ова одредба бити предмет селективне примјене.

Као примјер за дискриминацију, Ниманбегу је истакао инцидент развијања албанске заставе у Будви.

Друге случајеве кажњавања сходно овом закону посланик Форце није поменуо у образложењу.

Датом законском одредбом предвиђена је новчана казна од 2.500 до 5.000 евра за правно лице које без одобрења или општег позива истакне или употријеби заставу, грб или други симбол стране државе. За физичка лица, односно грађане, који почине овакав прекршај прописана је новчана казна од 200 до 1.000 евра или затвор у трајању до 60 дана.
Закон прописује да се уз новчану казну може изрећи и заштитна мјера одузимања предмета који су употријебљени за извршење поменутог прекршаја.

6 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Да, али колико се пута већ десило – оно што је дргима (Албанцима, Хрватима, Бошњацима, РАЕ и сл.) дозвољено да чине, СРБИ НЕ СМИЈУ НИ ДА ПОМИСЛЕ!

   • 0
    0

    Па то је проблем до Срба и њихових `политичких елита`.
    Не видех да се неко од њих цима да се избори за неко од елементарних права, него снивају демократизацију црногорског друштва.
    Јес смета им изборни закон који су изгласали 2011те тако што су нашој деци увалили `компромис` и црногорски језик.
    Само будале и покварењаци не виде како се то завршило. Није да нису били упозорени. Сад питање је хоће ли ко од њих за то одговарати онима које тако срчано представљају пред скупштинским и банкарским шалтерима, све у зависности подижу ли се плате или правдају трошкови.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here