Насловна Политика „Николић зауставио британску резолуцију“

„Николић зауставио британску резолуцију“

0
ПОДИЈЕЛИ

Кабинет председника Томислава Николића је саопштио да је Николић, својом дипломатском активношћу, зауставио британску резолуцију пред Саветом безбедности УН.

nikolic

Кабинет председника одбацује критике опозиционе ДС због Николићевог писма британској краљици Елизабети другој.

У реаговању координатора за медије у Кабинету председника Србије Вука Фатића на изјаву интернационалног секретара ДС Владимира Тодорића наводи се да је Николић упутио 2. јула писма свим шефовима држава чланица Савета безбедности УН, па и краљици Елизабети Другој, желећи да их упозна зашто не би било добро да Савет безбедности УН усвоји резолуцију о Сребреници, коју је предложила Велика Британија. Фатић је навео да је неистина да је Николић тражио од краљице Елизабете Друге да Велика Британија повуче предложену резолуцију, већ да је замолио да „употреби свој ауторитет и укаже влади (Велике Британије) на сложеност и тешкоће питања“ у вези са Сребреницом.

„Дакле, ако ништа друго, (британска краљица) има бар право да изрази своје мишљење. Па нека је то и процедурално, свеједно није безначајно. Нико, а поготово не председник Николић, од ње није тражио да се меша у рад своје владе, нити било шта слично“, наводи се у саопштењу.

Представник кабинета председника Србије навео је и то да краљица Елизабета Друга у опису својих надлежности има и седнице такозваног „Приватног савета“, на којима одобрава уредбе и друге подзаконске акте Владе Уједињеног Краљевства.

Господине Тодорићу, зашто жалите због судбине резолуције, коју је својом дипломатском активношћу председник зауставио„, упитао је у реаговању Вук Фатић.

Интернационални секретар ДС Владимир Тодорић јуче је изјавио да је упућивањем писма британској краљици председник Србије „нанео огромну штету интересима Србије“ ; и да је „направио дипломатски скандал“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here