Насловна Политика Николић: Велики дан за Србију, хвала Русији

Николић: Велики дан за Србију, хвала Русији

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Србиjе Tомислав Николић jе поводом руског вета на предлог резолуциjе о Сребреници изjавио да jе данас велики дан за Србиjу и да jе Русиjа показала и доказала  да jе прави и искрен приjатељ.tomislav-nikolic

„Нису поjедине земље данас покушале да анатемишу Србе, зато што су стварно починили геноцид. Данас jе требало казнити Србе зато што нису пристали на уцене и ултиматуме. Зато што су одолели притисцима да се уведу санкциjе Русиjи и зато што бескопмпромисно поштуjу истину и правду“ рекао jе председник Србиjе у писаноj изjави медиjима.

 Kако jе навео у Сребреници се десио ужасан злочин коjи jе осудила цела Србиjа.     

„Резолуциjа коjу jе предложила Велика Британиjа и коjа jе имала до подношења неколико верзиjа, а поднета jе чини се наjдрастичнииjа имала jе за циљ да само jедан, српски народ  буде осуђен за, ни мање ни више, jедини геноцид светских размера“ оценио jе Николић.

 Председник Србиjе jе додао да jе парадоксалан покушаj да народ коjи jе био жртва геноцида и прогона током Другог светског рата, коjи jе зарад мира и слободе читавог света, жртвовао трећину свог становништва током Првог светског рата, коjи jе прогласио свог крвника за брата и пригрлио га, одрекавши се сопствене државности, буде означен као геноцид.

 „Чак  и да jе таква парадоксална одлука била донета, Србиjа не би била огорчена, нити би се светила и мрзела. Tе особине jедноставно нису иманентне српском народу. Tо jе народ способан да воли и прашта, а не да мрзи и гази. Србиjа остаjе посвећена помирењу, миру и стабилности у региону и снажењу приjатељства широм света“ поручио jе председник Србиjе.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here