Насловна Издвојено Николић уручио Лаврову орден

Николић уручио Лаврову орден

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Србије Томислав Николић уручио је данас министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову Орден српске заставе првог степена за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа двеју земаља.

Шеф руске дипломатије је изразио задовољство што је добио то почасно одликовање које, како је рекао, представља велику част за њега и Министарство спољних послова Русије.

“Орден представља свједочанство и потврду да наши српски пријатељи дају велику пажњу спољнополитичком аспекту нашег стратешког партнерства”, изјавио је Лавров.

Министар је рекао да му је посебно драго што је одликовање добио од предсједника Србије кога је назвао посебним пријатељем Русије и додао да високо цијени његов лични допринос развоју пријатељских односа двеју држава.

“Интереси Србије и Русије само добијају када заједнички наступамо на међународној арени”, рекао је Лавров.

Руски министар спољних послова је прије састанка с Николићем разговарао с премијером Србије Александром Вучићем, а касније ће се састати и са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.

У оквиру дводневне посјете Београду, Лавров ће сјутра учествовати на министарском састанку Организације за црноморску економску сарадњу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here