Насловна Политика Николић: Сада је на реду ЕУ, која мора јасно да покаже...

Николић: Сада је на реду ЕУ, која мора јасно да покаже да ли цени и подржава напоре Србије

1
ПОДИЈЕЛИ

toma

Томислав Николић, предсједник Србије се састао са Ханом Хубачковом, одлазећом чешком амбасадорком. Николић је нагласио да Европска унија мора да покаже да цијени напоре које је Србија показала, као и све што је до сада урадила у евро интеграцијама.

Николић је истакао напоре Србије да се успостави трајна стабилност у региону, али и потребу да ЕУ јасно покаже да је Србија на правом путу.

„Србија је много учинила по питању успостављања трајне стабилности у региону, а пре свега када је реч о нормализацији односа са Приштином. Тако смо желели, тако смо и урадили, јер сматрамо да се сва спорна питања морају решавати а не пролонгирати, јер се не сме дозволити да грађани трпе зато што политичари не желе да разговарају. Сада је на реду ЕУ, која мора јасно да покаже да ли цени и подржава напоре Србије и све оно што смо до сада урадили“, рекао је Николић.

Николић је у опроштајној посјети Хубачкове, додао да је Србији изузетно драгоцјено одржавање што бољих односа са Чешком. Хубачкова је истакла да су односи Србије и Чешке сваким даном све бољи, као и да је то од великог значаја ѕа Чешку.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here