Насловна Мозаик Николић: Обавеза Србије да брине о свим Србима

Николић: Обавеза Србије да брине о свим Србима

20
ПОДИЈЕЛИ

„Упознао сам предсједника Србије Томислава Николића са опозиционом иницијативом око стварања прелазне владе у Црној Гори“, казао је за наш портал Андрија Мандић лидер Нове српске демократије, послије данашњег сусрета са предсједником Србије Томиславом Николићем.

Mandic nikolic

„Предсједнику Николићу сам предочио предлог Демократског фронта о прелазној влади, који постаје идеја око којег се уједињују опозициони субјекти у Црној Гори“, казао нам је Мандић непосредно после састанка  и образложио да би то омогућило демократске изборе, чије резултате нико не би довео у питање. 

Предсједник Србије Томислав Николић је у разговору истакао да је обавеза Србије да брине о свим припадницима српског народа, гдје год они живјели.

„Обавеза је Србије да брине о свим припадницима српског народа, гдје год они живјели, и да кроз сарадњу са државама у којима постоје Срби обезбиједи максималну афирмацију права наших сународника, у складу са највишим европским стандардима“, рекао је Николић, како се наводи у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Србије.

Мандић је детаљно је упознао Николића са положајем Срба који живе у Црној Гори и нагласио да они велики ослонац имају у држави Србији.

Николић је рекао да ће Србија учинити све да се што више унапреди положај српског народа у свим земљама у окружењу.

Он је посебно истакао да Србију и Црну Гору вежу бројне историјске и културне везе и да та чињеница додатно обавезује Србију да води посебну пажњу о српском народу у Црној Гори.

Разговору Мандића и Николића, присуствовао је и Иван Мркић, савјетник предсједника Србије и бивши министар иностраних послова.

20 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ма колико вољели Србију, матична држава Срба у Црној Гори је Црна Гора! Црна Гора је увијек, у својој славној историји, била српска држава. Нажалост, неки Срби су поклекли пред комунистичким терором и пропагандом, а други, у својој дезорјентисаности и немоћи, прихватају мањински статус и не разабирају да је Црна Гора већ скоро двадесет година под окупацијом нове, мафијашке комунистичке феле, тзв. НАТО комуниста. У окупираној земљи није пријатно и удобно живјети, али, да ли је то оправдан разлог за предају и прихватање окупационих ставова и режимске „истине“ о Црној Гори и Црногорцима?!
  Став предсједника Србије Томислава Николића, који још од 2007. године Србе у Црној Гори сматра мањином, ужасно је погрешан и погубан за Црну Гору и цијело Српство!
  Не могу да вјерујем да се господин Андрија Мандић и даље слаже са таквим ставом предсједника Србије.

  • 0
   0

   Slazem se sa vama ali ne vidim da je iko u ovom razgovoru kazao nesto sto bi licilo da Crna Gora nije maticna drzava Srba. Dobro je ponoviti ovakav stav, kakav ste vi iznijeli, da se neko ne bi zbunio, ali sam dva puta iscitao tekst i ne vidim da ste imali razloga da u njemu trazite neki kontrastav vasem. Srbija, inace treba da brine o svim Srbima bilo gdje da su, pa i o Srbima u Crnoj Gori, pogotovu sto su ovdje srpska prava i te kako ugrozena, ali vjerujem da vci to bolje od mene znate. Dok je ova asimilatorska i diskriminatorska vlast u Podgorici, Srbija bi trebala najsnaznije sto je moguce da utice i da se brine o Srbima, jer ne znam ko ce drugi!

  • 0
   0

   Prvo i jedino što Srbi u CG moraju da shvate je da moraju da se jasno distanciraju od tzv. srpske stranke NOVE koja ih samo zamajava i retorički „brani“. Biti Srbin nije biti član NOVE i gospoda nemaju ama baš nikakav legitimitet da zastupaju Srpski narod i izigravaju nekakve ujedinitelje i pomiritelje po licenci Novaka Kilibarde, jer se Srbi nisu ni sa kim „svađali“ i CG!!!! Ako nismo nacionalna manjina ( a bolje bi bilo da jesmo) nema nikakve potrebe za nacionalnom strankom, pogotovu ne sa ovim šalabajzerima!!!

  • 0
   0

   G. Zivko, ne vidim da je ovdje bilo ko kazao da su Srbi manjina. Koliko znam, Mandić i NOVA su najtvrdji protivnici manjinskog statusa za Srbe u CG, ali ste vjerovatno nesto permutovali. Takodje, Toma i Vučić su odustali od te priče kad su napustili radikale.

   • 0
    0

    ИН4С је објавио своју информацију о разговорима, у којој нема конструкције из Танјугове информације. Та информација, информација државне агенције Танјуг се може наћи на свим поталима ел. издања дневних листова Србије. Коментар горње садржине ми није објављен на два портала у Србији, ваља због „даљег унапређења и његовања добрих међусусједских односа“ са режимом у Црној Гори.
    У спорној Танјуговој информацији се, између осталог наводи: „Мандић је детаљно (је) упознао Николића са положајем Срба који живе у Црној Гори и нагласио да они велики ослонац имају у својој матичној држави, Србији.“(преузето са портала „Политика“).
    Требало би да имамо велики (много већи) ослонац у Србији, али је наша матична држава Црна Гора!

    • 0
     0

     Evo sta kaže Tanjug (provjerljivo na tanjug.rs)

     „Mandić je detaljno je upoznao Nikolića sa položajem Srba koji žive u Crnoj Gori i naglasio da oni veliki oslonac imaju u matici svih Srba, državi Srbiji“.

     Dakle nista ovdje nije viska. Srbija jeste Matica svih Srba, za razliku od Crne Gore koja odbija da razmislja i koja diskriminise čak i Srbe u Crnoj Gori. Slažem se sa stavom da je matična država srpskog naroda u CG – Crna Gora, ali se takođe slažem i sa ovom formulacijom da je Srbija matica svim Srbima.
     Gospodine Pekovicu jako vas cijenim i znam da nijeste zlonamjerni, pa vam samo iznosim tumacenje koje ne vjerujem da je sporno.

 2. 0
  0

  Свима нам је познат став господина Мандића и Нове Српске Демократије, да су Срби у Црној Гори конститутивни народ. За разлику од Момчила Вуксановића који промовише Србе у Црној Гори као мањину и на рачун тога добија новац од Државе.
  Састанак Мандића са Николићем је по мом мишљењу користан за све Србе, за нашу будућност и братску сарадњу. Без обзира на Николићев став, који ће (надам се) исправити.

 3. 0
  0

  Kakav glup komentar, kojim se prvo potcjenjuje funkcija predsjednika Srbije. Kod njega sigurno ne može ,,trčati“ bilo ko, nego neko ko ima tezinu i znacaj, a svudjalo se to nekome ili ne, Mandic je predsjednik ubjedljivo najjace srpske stranke u CG

 4. 0
  0

  Надам се да су ова два, ( извините али стварно не знам како да их назовем), размјенила искуства између осталог и о последицама које могу настати услед предугог и надасве ригорозног штрајка глађу.

 5. 0
  0

  Da smo kroz istoriju zavisilo od ovakvih vodja odavno nas nebi bilo,zato neka se oni slikaju na kanabeu koga to moze uzbuditi.
  Dokle se budemo drzali Boga i Svetoga Save dotle cemo postojati,naravno i malim dijemo po tim pravilima zivjeti.
  Da ce me sacuvati Toma Kazandzija i ovaj Krnjojelac imam nade koliko i u Obamu.Sto se jadni sekirate ,kada se neki veliki drzavnik ili covjek obruka postoji rzlog za zabrinutost,ja licno bih se zabrinuo da ovi telci pocnu nesto ozbiljno ovom narodu govoriti i naravno raditi.
  Tomo ce javno kune u Kosovo i Metohiju,a ovaj je razbio miting o Kosovu i Metohiji,jos da se zakunu u Lazarici bio bi vrhunac tih lazi,zato glavu gore ,iza ovih mogu doci samo bolji.

 6. 0
  0

  Svaka ti cas mandicu gdje ces drugo nego kod presjednika bratske srbije.Ne obracaj paznju na komentare milovih srdjinih kompleksasa i naravno nesrecnog debilka i pecovih tj milovih srba.Ha ha ha sto se slatko nasmijah kod predsjednika jedne drzave se dolazi jedino ko ima veliki moralni i politicki kredibilitet zbirevi ali najgore vrste.

 7. 0
  0

  Meni je ovo potpuno prirodan sastanak! Lazn i strajkac gladju kod laznog strajkaca gladju. Lazni vojvoda kod laznog vojvode. Izdajnik kod izdajnika! Cak i fizicki pocinju da lice jedan drugome!

 8. 0
  0

  Gospodine Mandiću, Vi ste jedini u Crnoj Gori koji vodi računa o interesima građana srpske nacionalnosti. Poručujem Vam – Grbalj je uz Vas!!!

 9. 0
  0

  Aleksandre sta ti rade miras i milo lozite li jos logorske vatre.Bravo mandicu ne moze svak kod predsjednika bratske srbije to je jad ne zna se kod koga veci mila ili srki boja ili nesreca od debilka i peca

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here