Насловна Политика Николић: Ни „жути“ се не понашају као Дачић и Михајловићева

Николић: Ни „жути“ се не понашају као Дачић и Михајловићева

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да му није јасно зашто се министри Ивица Дачић и Зорана Михајловић самокандидују за његову функцију када је дошао тек на пола мандата и да се ни, како је рекао,“жути из опозиције“ не понашају тако као њих двоје.

Tomislav-Nikolic

Како је Николић, рекао у интервјуу за данашњи „Информер“, потпредсједница СНС нема чак ни право да се кандидује.

„Шта год да је хтјела, члан СНС не може сам јавно да се промовише за предсједника. То је страначка одлука, а о томе се није разговарало унутар партије. Тек сам на пола мандата. Шта даље да објашњавам?“, рекао је Николић.

Он каже да СНС неће казнити Михајловићеву, јер не кажњава странка већ јавност.

 „Тешко ће грађани схватити превелику амбицију која није реална. Нападати предсjедника на пола мандата?! То чак не раде ни „жути из опозиције“. Знате, искусни политичари знају да пијетао који први кукурикне обично заврши у лонцу. Први је, додуше, кукурикнуо Ивица Дачић. Али онда су још неки почели да кукуричу… Ти што упадају у политику на чудан начин и промовишу се као стручњаци за сваку област, па могу сваке године да буду министри у другом ресору, не знају ни политичку теорију ни политичку праксу. Понашају се као пијетао о ком сам говорио“, рекао је Николић.

tomislav-nikolic-ivica-dacic

Предсједник Србије није желио да спекулише да ли је овим ријечима наговијестио ко би у СНС могао да буде смењен у реконструкцији владе рекавши да је то „рејон премијера“, али да, пошто је дуго у политици примијећује да неки министри не задовољавају критеријуме које би поставио.

Николић је рекао да ће текст резолуције о Космету писати уз консултације са премијером Александром Вучићем и да је вријеме да преузму иницијативу и извуку максимум.

 „Чујем да ће тражити да потпишемо некакав обавезујући споразум са Приштином. Да ли ће то значити споразум са Косметом, које ће имати прерогативе независне државе? Ако је тако, боље да одмах изнесемо ставове и рашчистимо то питање“, казао је он и додао да ако ЕУ очекује признање такозване независности – тога неће бити.

 „Не пада ми на памет да учествујем у томе“, закључио је Николић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Nikolicu, ponasas se kao razmmazeno deriste.
    Jedan ozbiljan drzavnik bi trebao znati sta mu je ciniti, bez obzira na posledice po sebe. Na prvom mjestu je interes drzave i naroda.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here