Насловна Политика Николић: Дивљаштво у Поточарима личило на напад на српске сватове 1992. године

Николић: Дивљаштво у Поточарима личило на напад на српске сватове 1992. године

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да напад на српског премијера Александра Вучића у Поточарима, који је означио као покушај линчовања, представља одраз лоших односа у БиХ и показатељ мишљења појединих бошњачких политичара и верских вођа о Србима.

nikolic

„Покушај линчовања председника Владе Србије је одраз лоших, скоро непријатељских, односа у БиХ и јасно показује шта о Србима као народу мисле поједини бошњачки политичари и верске вође“, изјавио је Николић а саопштила Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Николић наводи даље да је Вучић нападнут зато што је представљао Србију и што је „дошао са руком испруженом у знак помирења“.

„Нико не сме да остане равнодушан пред дивљаштвом које је личило на напад на српске сватове 1992. године. Ако је потребна изузетна храброст да би се отишло у пријатељску посету, онда се поставља питање шта је тек непријатељство“, навео је Николић и честитао Вучићу на храбрости и његовом обезбеђењу на оданости.

Председник Србије истиче даље да Србија свој став према другим народима и државама неће да мења, „он остаје пријатељски, други треба да се замисле над оним што чине или су учинили свађајући нас 20 година после грађанског рата“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here