Насловна Друштво Никола Вучевић на августовској литургији у Румијској цркви (ФОТО)

Никола Вучевић на августовској литургији у Румијској цркви (ФОТО)

Данашња Литургија била је сабрање православних хришћана из Републике Српске, Србије и Црне Горе: Жељко Будимир, виши асистент на факултету политичких наука дошао је из Бања Луке, ту су били и адвокат, и архитекта, и полицијски инспектор у пензији са два сина, и први официр брода, и теолог, и модни дизајнер

21
Vučević
Никола Вучевић и отац Јован Пламенац на Румији

У суботу 3. августа одслужили смо Литургију у Румијској цркви. Она ће остати упамћена првенствено по томе што је један од двадесетак који су јој присуствовали био најбољи црногорски кошаркаш Никола Вучевић, казао је данас отац Јован Пламенац.

Овај поход Румијској цркви посебно је био значајан Тому Стевићу. Томо управо завршава Медицински факултет у Подгорици, на другој је години Теолошког факултета у Београду, био је веома успјешан каратиста а сада је тренер каратеа, алпиниста је који се испео на Монт Блан… Ово му је био стоти излазак на Румију!

Данас на Румији

Данашња Литургија била је сабрање православних хришћана из Републике Српске, Србије и Црне Горе: Жељко Будимир, виши асистент на факултету политичких наука дошао је из Бања Луке, ту су били и адвокат, и архитекта, и полицијски инспектор у пензији са два сина, и први официр брода, и теолог, и модни дизајнер…

Данас на Румији

По завршетку Литургије, Александар Чапко из Новог Сада испред Румијске цркве полетио је параглајдером и спустио се на стадион у Бару.

Данас на Румији

Монахиње манастира Светог Сергија Радоњешког, у Вељим Микулићима, на обронцима Румије, за поклонике који су били на Литургији у Румијској цркви, као и сваки пут, припремиле су ручак.

Данашње сабрање на Румији

Протојереј Јован Пламенац

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

21 КОМЕНТАРИ

  1. Zaista su žalosni pokušaji ovih jeftinih policijskih botova kao što su lažni „Drobnjak“, „SFRJ“ i „@sim“ da spoje nespojivo, dudukljansko-monteprknovsko-ustaško-vehabijsko-velikošiptarski „patriotizam“ i iskrenu vjeru jednog čestitog mladića koji zna ko je, što je i kojoj Crkvi pripada.

  2. Bravo ljudino! Nek je ponosan svako tvoj na tvoj gest, bas sad kad nam je najteze. Hvala ti ! Vidite li sad losi i kukavice kako velicine ljudske vole svoje I ponose se, vidis li aleksa,aleksandra,borko, marta. Dokaz da su zdravi lijepi I veliki ljudi nepotkupljivi.

  3. Бити Србин или бити дукљоусташки изрод и некрст?
    За здравог и правог човјека, тај избор не постоји. Бог ти помогао брате Никола.

  4. Evo primjera moralnog i časnog sportista i čovjeka!Nikola je ponos svakog poštenog Barana. Dok Vujacic,Pekovic i ini pune svoje kase i aferama prednjače u Baru Nikola pokazuje primjerom kako treba živjeti!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје