Насловна Друштво Никита Михалков о Кустендорфу, академији, свом „генију“

Никита Михалков о Кустендорфу, академији, свом „генију“

0
ПОДИЈЕЛИ

Прослављени руски редитељ Никита Михалков каже да ће његова уметничка академија почети да ради на јесен, да ће у њој већ „готови“ уметници моћи да се додатно обуче и тако ојачају филмску породицу, а свој боравак на Кустендорфу види као лепу прилику да чује младе талентоване људе и с њима размени искуства и идеје.

NIKITA MIHALKOV

Упитан која су његова очекивања овог пута на филмском и музичком фестивалу који организује његов пријатељ Емир Кустурица, Михалков каже да жели све – и занимљиве разговоре и занимљиве људе, примећујући да је овде у Мећавнику све то могуће, између осталог и зато што је Кустурица створио овде изузетну атмосферу, а Михалков жели да буде део те атмосфере.

У разговору за Тањуг, прослављени руски редитељ додаје да су део те добре атмосфере и интервјуи које данас има с новинарима на Кустендорфу, те да ту зато веома радо даје интервјуе.

Очекује да филмска академија, коју је најавио по доласку у Мећавник, поцне да ради ове јесени, верујући да ће годину дана на његовој академији бити шанса за оне који желе да обогате своје знање.

„То неће бити школа за студенте, већ за формиране филмске посленике, односно за све који желе да додатно обогате филмско знање и вештине. То неће бити само за режисере, већ за све филмске професије, у тој ће академији они моћи да похађају предавања и из знања и вештина којима се не баве директно, али и да међусобно сарађују стварајући тако једну праву филмску породицу“, објаснио је Михалков.

На његовој ће академији основу за стицање нових знања и вештина чинити и постигнућа до којих су досле најчувеније филмске школе у свету, навео је Михалков, који је у разговору с новинарима приметио да о њему као „великом, генијалном, непревазиђеном“ говоре само у Србији.

Филмска академија Михалкова биће на његовом имању у близини Њижни Новгорода, где је редитељ снимио неке од својих филмова, укључујући „Сунчаницу“, која се данас приказује на Кустендорфу, а светску премијеру имала је прошлог октобра у Београду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here