Насловна Мозаик Никад гори Аустралијан опен за Српкиње: И Крунићева испала

Никад гори Аустралијан опен за Српкиње: И Крунићева испала

0
ПОДИЈЕЛИ

Александра Крунић је последња српска тенисерка која се такмичила ове године у сингл конкуренцији на Аустралијан опену, а онда је и она елиминисана у првој рунди такмичења од америчке представнице Лорен Дејвис са 6:1, 7:5

krunic

Србија не памти овако лош Аустралијан опен што се тиче женске конкуренције. Крунићева је била последњи адут, а лакше је испала него што се очекивало од просјечне противнице која је и сама вјероватно изненађена на лаком пролазу даље.

Дејвис је за 85 минута славила, а у првом сету није имала скоро никакав отпор, јер је направила брејкове у другом и шестом гему без много муке. Мало тежи задатак је имала у петом гему када је морала да спасава двије брејк лопте, али се успјешно понијела у тој ситуацији и зауставила Крунићеву да се врати у сет.

Чинило се после првог гема, гдје је Дејвис одмах одузела сервис српској представници, да је све готово, али се Александра сјајно вратила у четвртом, а затим наставила да хита ка изједначењу. У десетом гему је имала сет лопту и била тако близу поравнања, али није успјела да реализује прилику, док је, са друге стране, пад у игри искористила Американка која је направила потом брејк и у 12. гему закључила сусрет.
 
Дејвис ће наставити такмичење на Аустралијан опену где ће у другом колу играти против много познатије земљакиње Венус Вилијамс која је у два сета била боља од Торо-Флор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here