Насловна Мозаик Није ми сметало да ми син наређује

Није ми сметало да ми син наређује

1
ПОДИЈЕЛИ

petar ristovski

Под редитељском палицом свог наследника Петра Ристовског, познати глумац ради на остварењу „Панта Драшкић, цена части“ о необичној судбини једног официра.

– У овом пројекту играмо супруга Даница и ја, али игра и Теодора Ристовски, наша снајка, Петрова млада женица. Тако да је екипа комплетна – каже за „Блиц“ Лазар Ристовски говорећи о свом новом ангажману.

Филм који се ради у сарадњи РТС-а и Министарства културе спојио је целу његову породицу на једном месту, а биће емитован у јануару.

– Логично је да се наша деца баве нашим послом јер су у том окружењу и одрасли. И деца лекара су често лекари. Радити са сином је круна нашег успеха. Трудим се да што боље играм јер то је мом сину највећа помоћ. Он је школовани редитељ, па ваљда то зна да ради боље од мене. Није ми било тешко да слушам његове инструкције на сету, напротив. Сви његови захтеви инспиришу и мене и остале глумце – прича глумац.

Као поносни отац додаје да је Петров следећи пројекат његов први играни филм и каже да тек то са нестрпљењем чека.

petar ristovski2

– Припремали смо филм у кућној лабораторији. И, мало смо више узбуђени. Ово је значајан историјски тренутак за породицу Ристовски – каже Лазар о сарадњи са сином, али и са снајом Теодором. У филму он игра главну улогу и додаје да се за улогу спремао читајући Драшкићеве мемоаре.

Иначе, у филму по сценарију Владимира Ђорђевића играју још и Иван Томић, Бојан Жировић, Иван Заблаћански… Прича је омаж о животу Панте Драшкића, ађутанта краља Александра И Карађорђевића, пешадијског бригадног генерала који је 1946. осуђен на три године затвора због сарадње с Недићем и Михаиловићем. У Војсци Краљевине Југославије био је до 1936, ражалован је 1941, а чин му је враћен 1943, када се придружио војсци Драже Михаиловића. Никада није рехабилитован. Његов потомак је и покојни редитељ Љубомир – Муци Драшкић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Улоге: Лазар Ристовски као Старији Панта Драшкић, Ђорђе Марковић као Млади Панта Драшкић, Владимир Јоцовић као Регент Александар Карађорђевић, Даница Ристовски као Емилија Драшкић, Милан Вучковић као Владимир Туцовић, Марко Јањић као Петар Живковић, Небојша Ђорђевић као Потпуковник Јуришић, Данијел Корша као Маркиз Д, Азареј, Теодора Ристовски као Кнегиња Нарикшин, Павле Јеринић као Капетан Јанковић, Милан Тубић као Војник Козарски, Матеја Поповић као Наредник Милутин Ивковић, Бојан Жировић као Доктор, Иван Заблаћански као Први официр, Марко Рајић као Други официр, Игор Ђорђевић као Тужилац, Иван Томић као Судија, Младен Остојић као Глас чиновника Маге и Давор Крунић као Вођа екипе статиста.
    Филм о Панти Драшкићу био је много одличан!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here