Насловна Друштво Нигерија: Напад бомбаша-самоубице на пијаци, шесторо мртвих

Нигерија: Напад бомбаша-самоубице на пијаци, шесторо мртвих

0
ПОДИЈЕЛИ

Бомбаш-самоубица активирао је данас експлозив на препуној пијаци у граду Мајдугури на североистоку Нигерије, усмртивши шест особа и ранивши 11, објавила је национална Агенција за ванредне ситуације (НЕМА).

01-nigerija_620x0

За сада нико није преузео одговорност за напад, који иначе има карактеристике напада исламистичке милитантне групе Боко Харам, која настоји да успостави исламски „калифат“ на североистоку Нигерије и која често узима на нишан Мајдугури, главни град државе Борно, пренео је Ројтерс.

Према речима очевидаца, возач моторизоване рикше је детонирао експлозивну направу на улазу у крцату пијацу око 07.30 сати по локалном времену.

Пијаца се налази у четврти града коју је Боко Харам контролисао током нешто више од годину дана, до краја 2013. године када су домаће безбедносне групе, које су формирали локални становници, истерале џихадистичке милитантне активисте.

Ово је био најновији у низу бомбашких напада и напада ватреним оружјем у којима је убијено више од 600 људи широм северне Нигерије откако је председник Мухамаду Бухари инаугурисан 29. маја, закључује британска агенција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here