Насловна Политика Нигерија: Најмање 200 мртвих током посјете Керија

Нигерија: Најмање 200 мртвих током посјете Керија

0
ПОДИЈЕЛИ

У жестоким борбама у којима је у недјељу погинуло најмање 200 бораца, нигеријска војска сукобила се са исламистичким екстремистима, који су с три фронта напали град Мајдугури, на сјевероистоку земље.

džon keri

Истовремено, побуњеници су наставили нападе на села око 200 километара удаљена од државе Адамава, гдје су убијали становнике резавши им вратове, пљачкали и палили њихове куће и отели на десетине жена и дјеце, пренио је АП.

До напада је дошло за вријеме посјете америчког државног секретара Џона Керија Лагосу, трговинском центру Нигерије, удаљеном око 1.500 километара од Мајдугурија.

„Биће ово највећи демократски избори на континенту. Веома је важно да они буду спроведени мирно, кредибилно и транспарентно“, поручио је Кери.

Кери се у Нигерији одвојено састао с предсједником Гудлаком Џонатаном и његовим ривалом на предстојећим изборима, Мухамадуом Бухаријем, после чега је упозорио да ће сваком ко буде изазивао постизборно насиље, бити забрањен улазак у САД.

Он је, међутим, обећао помоћ своје земље у борби против исламистичке групе Боко Харам, уколико избори буду одржани прописно.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here