Насловна Политика Нигерија: На смрт пребили дјевојчицу, па запалили њено тијело

Нигерија: На смрт пребили дјевојчицу, па запалили њено тијело

0
ПОДИЈЕЛИ

Маса је на смрт пребила девојчицу тинејџерских година због сумње да је бомбаш самоубица, а онда запалила њено тијело, саопштили су данас локална полиција у месту Баучи, на североистоку Нигерије, и свједоци догађаја.

569158_nigerija04tanjugfoto-ap_ff

Друга осумњичена, такође дјевојчица, ухапшена је на највећој пијаци у Баучију, преноси АП.

За серију напада бомбаша самоубица окривљује се исламска екстремистичка група Боко Харам, која жели да наметне строге исламске законе у Нигерији.

Ова група је запријетила ометањем јучерашњих предсједничких и парламентарних избора, истичући да је демократија „корупмпирани западњачки концепт“.

Две дјевојчице у Баучију су изазвале сумњу зато што су одбиле да буду претресене када су стигле на капију пијаце. Гомила је савладала једну од њих, откривши двије боце које су јој биле причвршћене уз тијело, након чега ју је пребила моткама и запалила.

Питање је, међутим, да ли је дјевојчица заиста била бомбаш самоубица, будући да није активирала експлозив кад је нападнута, или је само жртва разјарене и уплашене гомиле, истиче начелник локалне полиције Мохамад Харуна.

У последње вријеме Боко Харам је као бомбаше самоубице користио и девојчице од само десета година, које би активирале експлозив по пијацама и на аутобуским станицама, изазивајући страховања да група користи као бомбаше самоубице неке од стотина особа које је киднаповала.

Није јасно ни то да ли су дјевојчице виновнице претходних напада саме активирале експлозив, или је то рађено са даљине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here