Насловна Политика Нигерија: Дете убило 20 људи

Нигерија: Дете убило 20 људи

1
ПОДИЈЕЛИ

Најмање 20 људи је убијено, а 18 повређено када је девојчица (10) успела да прође контролу и уђе на пијацу, где је даљински дигнута у ваздух у Маидугури.

nigaerija bomba

Припадник самоорганизоване исламистичке побуњеничке групе Аширу Мустафа потврдио је да је снажна експлозија потресла локалну пијацу Мандеј маркет око 12:40 часова по локалном времену, док је била пуна трговцима и купцима.

Према његовим речима, бомба је активирана када је девојчица – бомбаш самоубица успела да прође контролу и уђе на пијацу у Маидугури.

“Девојчица је имала око 10 година и сумњам да је уопште знала шта је имала обавијено око свог тела. У ствари, она је била претресена на улазу у пијацу и детектор метала је указивао да носи нешто. Али, нажалост, експлозија се догодила пре него што је она била неутрализована“, рекао је Аширу за агенцију АФП.

Пијаца је блокирана пошто су здравствени званицници почели да претражују остатке и прикупљају делове тела, навео је неименовани званичник Црвеног крста.

За сада нико није преузео одговорност за напад, али екстремисти Боко Харама све чешће користе жене и девојке као људски штит у њиховом шестогодишњем покушају за стварање исламске државе у Нигерији.

Раније данас организација „Амнести интернешенел“ саопштила је да су исламски екстремисти извели у Нигерији најпогубнији масакр у историји исламистичког покрета Боко Харам, сравнивши са земљом цео град на граници са Чадом и усмртивши 2.000 људи.

На мети напада био је град Бага, на граници са Чадом, где су побуњеници заузели кључну војну базу 3. јануара.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here