Насловна Друштво Невини српски грађани у затвору, осумњичени за покушај убиства на слободи

Невини српски грађани у затвору, осумњичени за покушај убиства на слободи

1
ПОДИЈЕЛИ

Никола Радовић (25), осумњичен за покушај убиства суграђанина Срђана Јуришевића (34) пуштен је да се брани са слободе, преносе агенције. Ово не би толико упало у очи да не долази само дан након што је одлучено да српски грађани, оптужени у афери „државни удар“, за које тужилаштво још није дало ниједан доказ о њиховој кривици остану у затвору.

Подсјетимо, јуче судско вијеће Сузане Мугоше одбило захтјев адвоката одбране да се оптужени у „државном удару“ бране са слободе након што су изнијели своје одбране пред Вишим судом, од којих би већина то вријеме провела на лијечењу. Мугоша није дозволила ни да Бранка Милић, која и поред тешког здравственог стања већ осми дан штрајкује глађу, буде пуштена на лијечење у Нови Сад образложивши да здравствену његу има и у амбуланти ЗИКС-а.

Међутим, са друге стране, у држави Црној Гори да се брани са слободе добио је Никола Радовић, оптужен за покушај убиства.

Судија за истрагу бјелопољског Вишег суда Вања Ракоњац одбила је као неоснован предлог државног тужиоца за одређивање притвора, након истека задржавања до 72 сата, наводе медији.

Одлуком Тужилаштва са слободе ће се бранити и Мило Бато Радевић (39), Јуришевић, Милан Баошић (29) и Вук Радовић (43), који је у тучи такође задобио тешке тјелесне повреде.

За њих Тужилаштво није ни тражило одређивање притвора.

За учествовање у тучи био је осумњичен и Александар Сошић, али њему није одређивано задржавање.

Срђан Јуришевић – тјелохранитељ наводног шефа кавачког клана Слободана Кашћелана, тешко је повријеђен у тучи двије групе мушкараца 2. октобра, недалеко од клуба Спарта у Бијелом Пољу, наводе „Вијести“.

У захтјеву тужиоца пише да је Никола Радовић 2. октобра „нанио Јуришевићу тешке тјелесне повреде у виду убодних рана”.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here