Насловна Политика Нетанијаху: Ако будем опет премијер неће бити Палестине

Нетанијаху: Ако будем опет премијер неће бити Палестине

0
ПОДИЈЕЛИ

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је данас да, у случају да буде поново изабран, палестинска држава неће бити створена.

benjamin

Он је том изјавом у потпуности порекао оно што је најављивао у говору 2009. године, када је други пут постао премијер, да ће подржати принцип о две државе за два народа, наводе израелски медији.

Нетанијаху је дао интервјуу за вебсајт НРГ казино могула Шелдона Аделсона, повезан са новинама јеврејских насељеника „Макор Ришон“. То се тумачи као покушај у минут до 12 да се пред сутрашње изборе привуку гласачи десничари и одврате од других десничарских партија.

„Мислим да свако ко крене да оснује палестинску државу и евакуише територију, даје територију за радикалне исламистичке нападе против Израела“, рекао је Нетанијаху, истакавши да је „левица поново забила главу у песак и игнорише то, али ми смо реални и схватамо.“

Израелски премијер је такође најавио да ће у случају победе његов главни ривал, коалиција Ционстичка унија левог центра, чцинити оно што жели међународна заједница, укључујући замрзавање изградње на Западној обали и у источном Јерусалиму и сарадњу са међународним иницијативима о повратку на границе Израела пре рата 1967. године.

Израел је у том рату освојио Појас Газе, уз Западну обалу и источни Јерусалим.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here