Насловна Мозаик Немеш несвестан успеха, шири се ‘Штефанек вирус’

Немеш несвестан успеха, шири се ‘Штефанек вирус’

0
ПОДИЈЕЛИ

Нови светски првак у рвању Виктор Немеш поручио је да још увек није свестан какав је успех направио, иако је био уверен да ће освојити злато у Паризу.

„Ништа свестан шта сам урадио, ко год да ми је био противник тог дана победио бих га. У финалу сам знао да само треба шест минута да рвем, иако је Добрев шест пута био првак света, осећао сам умор током борбе, али ми је у глави била само титула“, рекао је Немеш на конференцији за медије на Теразијама.

Немеш је на путу до светског трона избацио бронзаног са Олимпијских игара у Рију, шампиона Азије, као и трећег и првака Европе у дисциплини грчко-римским стилом до 75 килограма. „Финале ми није било најтеже, већ прва борба на првенству“, рекао је Немеш.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић казао је да успех Немеша велики дан за Србију и да на занимљив начин објаснио са се шири „вирус“ Давора Штефанека после злата на Олимпијским играма у Рију.

„Бити првак света нема шта да се дода, честитам Немешу, стручном штабу и свим сарадницима. Било је лепо бити представник Србије у Паризу, рад се крунише медаљама. Шири се заразни вирус Штефанека на остале рваче, то нам даје веру и гаранције да ћемо се радовати најмање једној медаљи у рвању на Олимпијским играма, а очекујем сигурно две“, наводи Трајковић и додаје да ће рвачи добити Кућу рвања код Ушћа.

Олимпијски шампион Штефанек баш је у Паризу добио награду за најбољег рвача света у прошлој години. „Признање је лепо, врхунац, али морам да наставим даље. Кладио сам се са председником Савеза Трајковићем да ће Немеш бити шампион и драго ми је што сам добио. Многи су ми причали да Виктор личи на мене из Рија, почистио је цео Совјетски савез“, поручио је Штефанек, уз констатацију да има велики мотив да се такмичи и на ОИ у Токију баш због Немеша.

Савезни селектор Милорад Докманац оценио да је да лепа будућност пред српским рвањем, а тренер репрезентације Сретен Дамњановић, бивши првак света, сматра да садашња генерација може да надмаши његову. „Онај ко постане шампион света за мене је најјачи. Мислим да ће Виктор стићи Давора по резултатима“, закључио је Дамњановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here