Насловна Друштво Немања Ристић ухапшен па пуштен да се брани са слободе

Немања Ристић ухапшен па пуштен да се брани са слободе

3
ПОДИЈЕЛИ

Виши суд у Крагујевцу одредио је екстрадициони притвор Предрагу Богићевићу (47), док је Специјални суд у Београду Немању Ристића (43) пустио на слободу уз забрану напуштања боравишта у Београду, преноси Танјуг.

Портпаролка Вишег суда у Београду Бојана Станковић рекла је Тањугу да је истражни судија Посебног одјељења тог суда (Специјални суд), поступајући по захтјеву Интерпола Подгорица, донио рјешење којим је Ристићу изрекао мјеру забране напуштања боравишта – територије Београда, и наложио да се сваког понедјељка јавља посебном одељењу Вишег суда у Београду.

Ристић је упозорен да се против њега може одредити тежа мјера за обезбјеђење присуства и за несметано вођење кривичног поступка ако без одобрења суда прекрши изречену забрану,“ навела је Станковић.

Она је додала да одређена мјера може трајати до окочања поступка за изручење Ристића.

Министарка правде Србије: Црна Гора није послала захтјев за изручење

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је раније данас да ће Србија, чим добије потребна документа, наставити поступак у вези са захтјевом Црне Горе за изручење двојице српских држављана, осумњичених за покушај тероризма, пренијеле су Новости.

Још нисмо добили од Црне Горе захтјев за изручење. Било је достављено нешто неуредно. Очекујемо да се поступак настави,“ рекла је Кубуровић.

Црногорско тужилаштво расписало је почетком децембра прошле године међународну потјерницу за двојицом држављана Русије и двојицом држављана Србије, осумњичених да су организовали криминалну групу која је за изборни дан планирала упад у Скупштину, хапшење и ликвидацију тадашњег премијера Мила Ђукановића.

Потјернице су расписане за држављанима Србије Немањом Ристићем из Београда и Предрагом Богићевићем из Крагујевца.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    E piii , đe uhitiše Nemanjicu , a baš se bio raskokodakao na sve četiri bande svijeta .
    A slika se sa Lavrovom , i sve uzalud , biće pjesme uskoro , čitav hor ima da pjeva kod Katnića .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here