Насловна Политика Немачка треба да извага пре него што Русију сврста у противнике

Немачка треба да извага пре него што Русију сврста у противнике

1
ПОДИЈЕЛИ

Москва се нада да ће влада Немачке измерити све „за“ и „против“ пре него што сврста Русију у ред противника, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Влада Немачке се спрема да први пут након 2006. обнови „Белу књигу“ — упутство за политику националне безбедности.

Раније је лист „Велт“ објавио да ће у новој верзији документа Русија прећи у категорију противника и наћи се у првих десет глобалних претњи.

„Прво, ова тема је већ у документима ЕУ са малом разликом у детаљима. Али у принципу, оваква демонизација Русије постала је модни тренд у Европској унији“, истакао је Лавров

Према речима руског министра, овај извештај тек је представљен влади Немачке и још није усвојен.

„Надам се да ће коалициона влада извагати све ’за‘ и ’против‘ и, што је најважније, да ће одмерити чињенице које ни на који начин не могу да се протумаче као припрема Русије за агресију против ЕУ и НАТО-а… Да будем искрен, мислим да је ово аномалија и да су се аутори извештаја једноставно повели за модним трендом у униполарном свету, чији су дани већ одбројани“, додао је Лавров.

Он је нагласио да Русија „не жели да дели свет на пријатеље и непријатеље“.

„Залажемо се за сарадњу са свима онима који су спремни за то на основу равноправности, на основу узајамног поштовања и узајамне користи, на основу компромиса. Иако они који проповедају мејнстрим у духу униполарног света, наравно желе све да контролишу. Ми имамо много одговорнију и разумнију политику. Ми никада никог ништа не терамо да ради“, истакао је Лавров.

Руски министар је додао да Русија увек настоји да узме у обзир интересе партнера и траже договоре који „одражавају равнотежу наших и њихових интереса“.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    На жалост, они који то све дуго планирају, и организују,
    натјераће Њемачку, ЕУ, и многе друге државе и државице (укључујући биједну Црну)
    да се изјасне против Русије, како би припреме за рат против Русије и других који ометају нови свјетски поредак се брже припремао.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here