Насловна Политика Немачка посланица: Злочини ОВК се толеришу

Немачка посланица: Злочини ОВК се толеришу

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланица немачке левичарске партије Левица Севим Дагделен изјавила је да је Владу Косова чине припадници терористичке ОВК.

njemacka-zastava

Она је навела да су због њиховог терора стотине хиљада Срба, Рома и других мањина биле принуђене да напусте Косово и додала да Влада Косова жели да терористичке акте прошири и на суседне земље.

„Злочини ОВК се толеришу и не кажњавају. Косово је, пропорционално броју становника, водеће у Европи по броју исламских терориста. То није успешна прича“, рекла је Дагделен.

Дагделен, посланица турског порекла која признање независности Косова сматра кршењем међународног права, оценила је да на таквом темељу расте великоалбански национализам, који је инструментализован од стране НАТО-а, како би се дисциплиновале Србија, Црна Гора, Македонија, али и Грчка.

Она је додала и да су јој, због недавне критике ОВК, великоалбански националисти претили смрћу.

„Због недавне критике ОВК примила сам не само сексистичка, расистичка и фашистичка писма од великоалбанских националиста, већ и претње смрћу. Из истог разлога била сам проглашена српским националистом. То је смешно, али је део културе застрашивања, коју се Европа прави да не види“, рекла је Дагделен.

Она је нагласила да ни интервенције НАТО-а, ни великосрпски или великоалбански национализам, не могу да реше ниједан проблем у региону.

Дагделен је рекла и да ће Европска унија, као и Немачка, не само захтевати да Србија једнострано призна независност Косова, већ ће захтевати и да Србија одустане од добрих односа с Русијом и да ће то бити цена чланства у ЕУ.

Оценивши да би деолигархизација била савршен противотров растућем расизму и национализму, Дагделен је рекла да се нада да ће српско друштво смоћи снаге да починиоце убистава хиљада босанских муслимана, без изузетака, изведе пред лице правде.

„Национализам и мизантропија нигде не смеју имати будућност, закључила је Даделен.

Дагделен је привукла пажњу српске јавности и медија недавним говором у немачком парламенту где је, током седнице на којој се одлучивало о захтеву да се немачком контингенту Кфора за следећу годину додели 45 милиона евра, изнела оштре критике на рачун немачког војног присуства на Косову и подршке влади Косова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here