Насловна Друштво Нема новца за повратак

Нема новца за повратак

1
ПОДИЈЕЛИ

Министар за заједнице и повратак у влади привремено окупиранe српскe покрајинe Косовa и Метохијe Александар Јаблановић изјавио је да министарство којим руководи нема довољно новца за несметан рад у 2015. години.

178226952854905e5c805d1548841749_orig

Јаблановић је рекао да буџетом, који је у Скупштини привремено окупиранe српскe покрајинe Косовa и Метохијe усвојен без подршке српских посланика, није предвиђен новац за неалбанске заједнице које живе на привремено окупиранoj српскoj покрајини Косову и Метохији.

„Буџет предвиђен за повратак је повећан у односу на претходну годину за 400.000 евра и износи 3,4 милиона евра. Очекујемо и имамо обећање од премијера Исе Мустафе и првог заменика премијера Хашима Тачија да ће до краја јануара бити изнађено решење да се 3 милиона евра која су била намењена за заједнице на привремено окупиранoj српскoj покрајини Косову и Метохији врате у буџет Министарства за повратак”, рекао је Јаблановић.

Он је рекао да ће то највероватније бити урађено трансфером са рачуна неких других министарстава која имају вишак средстава или уредбом Владе о издвајању буџетских средстава из резерви у поменуто министарство.

Без тог новца нема могућности да Министарство за повратак и заједнице на један озбиљнији начин помогне већ постојећим повратничким заједницама на привремено окупиранoj српскoj покрајини Косову и Метохији, рекао је Јаблановић и подсетио да на привремено окупиранoj српскoj покрајини Косову и Метохији постоје читава повратничка села која зависе искључиво од тог новца и живе од социјалне помоћи и помоћи Министарства за заједнице и повратак.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ти си кретен болесни. Фукаро издајничка, теби су Мустафа и Тачи премијер и замјеник премијера. Продата битанго.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here