Насловна Друштво Нема годишњег одмора за СДТ: На испомоћ доведена још 4 тужиоца

Нема годишњег одмора за СДТ: На испомоћ доведена још 4 тужиоца

1
ПОДИЈЕЛИ

Насупрот очекивању како то бива у државним фирмама, колективни годишњи одмор који у августу користе скоро све државне институције неће важити и за Специјално државно тужилаштво, које ће изгледа и овог мјесеца радити више него до сада, преносе црногорски медији. Није наведен мотив оваквог посебног залагања у мјесецу црвеног аларма, али упада у очи тајминг да њихово нарочито залагање бива уочи нових избора у јесен.

Не само да ће радити више него икада, већ су се појачали новим снагама, па је, како наводе медији, поред десет специјалних тужилаца на челу са Миливојем Катнићем, на испомоћ доведено још њих четворо који су послати из других тужилаштава. Прије три дана је и Тужилачки савјет донио одлуку да се још троје државних тужилаца упуте на испомоћ у Специјално тужилаштво и то у периоду од 1. августа до 1. септембра 2017. године.

Према писању Дневних новина главни специјални тужилац Миливоје Катнић и његов тим раде на томе да до краја године буде подигнуто барем још пет оптужница које се налазе у завршној фази истраге. Није саопштено да ли се можда ради о посланицима Демократског фронта којима је раније скинут имунитет.

Може се само оставити као отворено питање да ли овако појачан рад СДТ-а има везе са предстојећим изборима у јесен, и можда конструкцијом неког новог „државног удара“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here