Насловна Друштво Нема довољно полицајаца у Подгорици

Нема довољно полицајаца у Подгорици

1
ПОДИЈЕЛИ

Мањак полицијских службеника у станицама полиције за саобраћај и јавни ред и мир у подгоричком Центру безбједности, главни је разлог кашњења реализације дуго најављиваног пројекта “Патролни реон”, сазнају Дневне новине.

452026_policajci_f

Станице за јавни ред и мир и саобраћај одавно кубуре са проблемом мањка службеника

У првом броју полицијског часописа “Документ“ овај пројекат је најављен за крај 2014.године, и њиме је предвиђено да службеници унифомисане полиције буду обучени да предузимају активности и из области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја, без обзира којој линији рада припадају, те да те активности потом предузимају заједнички на терену.

Међутим, упркос ранијим најавама, у одговорима Управе полиције тврди се да је реализација прве фазе пилот пројекта “Патролни реони“, којим је предвиђено заједничко патролирање градом саобраћајне и полиције за јавни ред и мир, тече по плану и да ће се са обуком старјешина почети крајем марта 2015. године.

Према незваничним информацијама ДН, станице полиције за јавни ред и мир и саобраћај одавно кубуре са проблемом мањка службеника полиције, тако да једва састављају и редовне патроле по граду. Добро обавијештени извори из полиције истичу да у овом сектору фали барем по 20-ак полицајаца, те да је управо ова чињеница разлог зашто се касни пројекат “Патролни реон“.

Како су ДН саопштили из Управе полиције пројекат ће прво бити реализован у Подгорици, а прва фаза односи се на обуку одговорних полицијских старјешина у вези са принципима и моделима поступања полицијских службеника на реонима.

„У пројекту ће учествовати 115 службеника ЦБ Подгорица. Ове патроле ће обилазити своје реоне и заједнички преду зимати превентивне и репресивне активности из полицијске надлежности“, истичу у Управи полиције.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    ,, preduzimati preventivne i represivne aktivnosti,, NE VJERUJEM idu da provjere, informacije ko je za vlast i NATO, a naći će i špijuna

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here