Насловна Друштво „Нектар“ скратио Србију за Косово и Војводину

„Нектар“ скратио Србију за Косово и Војводину

0
ПОДИЈЕЛИ

nektar

На мапи наше државе која је на Нектаровом соку од парадајза „томателу“, Косово и Војводина отцепљени су од Србије.

Мапа на полеђини амбалаже „томатело“ пасираног парадајза приказује Србију и околне земље. Границе између држава исцртане су дебелом белом линијом, а линијом исте боје и дебљине компанија „Нектар“ одвојила је од Србије Косово и Војводину, што су многи протумачили као сепаратистичке тенденције ове српске фирме.

Лидија Стојановић из Тржишне инспекције каже за „Блиц“ да ће инспекција да контактира „Нектар“, али да засад неће да им пишу прекршајну пријаву.

– Да су одвојили само Косово, могли бисмо да се позовемо на нетачно оглашавање и некоректно рекламирање, јер би било нетачно да Косово није Србија. У тој ситуацији отишли бисмо одмах у контролу. Пошто су границом одвојили и Војводину, претпостављамо да су на тај начин само означили покрајине, али можемо да их контактирамо и да им предложимо да пређу на коректну амбалажу, без граница, или да границе које одвајају покрајине означе тањом или испрекиданом линијом – каже Стојановићева.

Она додаје да „Нектар”, као и сваки други озбиљан произвођач, мора да води рачуна и о таквим стварима.

У „Нектару“ кажу за „Блиц“ да је у питању злонамерно тумачење графичког дизајна.

– Компанија „Нектар”, као препознатљив српски бренд, ставила је мапу Србије на амбалажу управо зато би истакла домаће порекло сировина. Смешно је тврдити да се ми залажемо за отцепљење покрајина. Довољно је да подсетимо да „Нектар” располаже погонима за производњу и прераду сировина на територији читаве Србије. Имамо их у Бачкој Паланци, Владичином Хану и Бујановцу, а наша фабрика је у Новом Саду – каже за „Блиц“ Мина Сретеновић, „Нектаров“ менаџер за односе са јавношћу.

Објашњење „Нектара“

На питање „Блица“ да ли су због грешке коју су у међувремену увидели границе Србије на другим паковањима „томатела“ нацртане без унутрашњих, покрајинских граница, у „Нектару“ одговарају да је реч само о другој серији. Дизајн амбалаже током година наручивали су више пута, па није сваки пут био урађен на идентичан начин.

Истиче да је таква мапа преузета са Гуглових мапа и пребачена на амбалажу.

– То је карта Србије са покрајинама, нема везе с отцепљењем – каже Сретеновић.
Занимљиво је да српске компаније које на производима за извоз јасно одвоје Косово пролазе некажњено.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here