Насловна Политика Неким политичарима је лаж основни инструмент политичке борбе, Мишко Вуковић је примјер...

Неким политичарима је лаж основни инструмент политичке борбе, Мишко Вуковић је примјер за то

1
ПОДИЈЕЛИ

slavenradunovic3

Предсједник Одбора за европске интеграције и функционер Демократског фронта Славен Радуновић оцијенио је да је лаж основни инструмент политичке борбе неких политичара, и додао да је посланик Демократске партије социјалиста Миодраг Вуковић прави примјер за то.

Миодраг Вуковић оцијенио је у разговору за Портал Аналитика да амандман Одбора за европске интеграције на резолуцију о ЕУ интеграцијама Црне Горе којим се предвиђа да, у случају негативног мишљења тог тијела на преговорачку позицију Црне Горе, Влада мора да је поново разматра и врати парламенту у року од 30 дана – руши правни систем у Црној Гори.

Он је додао да ће као један од предлагача повући свој потпис са резолуције, наводећи да не постоји упоредна пракса да се Одбору дају толика овлашћења да може да блокира рад Владе.

Вуковић је демантовао тврдње предсједника Одбора Славена Радуновића да је најављено повлачење потписа урађено по наредби врха ДПС-а, конкретно предсједника те партије Мила Ђукановића.

„То су глупости и патолошка опсесија опозиције Милом Ђукановићем. Нијесам видео Ђукановића свих ових дана нити се чуо са њим – али не због тога што наводи Радуновић већ зато што није било потребе да се чујем са њим. Имам толико правничког капацитета да сам могу одлучувати о овим стварима“, рекао је Вуковић.

Радуновић је истакао да су изјаве Вуковића да је он, као предсједник Одбора за евроинтеграције, завео „наивне и неискусне колеге“ из ДПС-а и обезбиједио консензус око амандмана Одбора на скупштинску Резолуцију – лаж.

„Позив политичара је заиста понекад тежак и непријатан. Колико год желите да са јавношћу и колегама комуницирате прецизним и јасним ставовима, који су прије свега утемељени на истини и личним сазнањима, то није увијек могуће. Постоје људи који су навикли да функционишу искључиво у блату лажи и увреда и основни инструмент политичке борбе им је да вас у то блато увуку, како би вас побиједили ослањајући се на своје искуство. Данас се Миодраг-Мишко Вуковић, да би сачувао своју предпензијску слободу да даје изјаве о свему и свачему испред партије, нашао између чекића и наковања: да би сачувао позицију чекића – свог Шефа, своје колеге посланике ДПС је прогласио незнавеним. То ме не би много погодило, сами су изабрали, да није изговорио како сам ја, као предсједник Одбора за евроинтеграције завео наивне и неискусне колеге из његове партије и обезбиједио консензус око амандмана Одбора на скупштинску Резолуцију. Још је то назвао гнусном преваром“, написао је Радуновић на свом Фејсбук профилу.

Он је казао да је истина о Резолуцији позната јавности и да ју је лако провјерити.

„Наравно, истина је позната јавности. Сви предлагачи нису били присутни, па им нисмо могли понудити амандман на прихватање, тако да смо једногласно срочили текст који ће ићи на пленум. Е, па, Мишко, нећу у блато. Ти си у њему до носа, јер је то била цијена твог опстанка у политици. Надам се да ће се наћи новинар који ће код чланова Одбора, који су присуствовали сједници, провјерити шта је истина, а најбоље би било да контактирају Шеховића и Дамјановића, јер су и они предлагачи Резолуције“, закључио је Радуновић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here