Насловна Друштво Недеља прође: Драга ми је улога Драже

Недеља прође: Драга ми је улога Драже

0
ПОДИЈЕЛИ

serija-ravna-gora-rados-bajic-diverzantska-grupa-brandenburg-1382392961-385061Тачно пре годину дана ову рубрику отворио је редитељ Радош Бајић, најављујући снимање серије „Равна гора“. Серија је завршена, а емитовање почиње 10. новембра.

О томе колико ће она евентуално, допринети да се удари „глогов колац“ нашим поделама или ће повампирити немирне духове, разговарали смо са глумцем Небојшом Глоговцем. Он у серији глуми Драгољуба Дражу Михаиловића, вођу равногорског покрета.

  • Прича о равногорцима утемељена је на историјским чињеницама и није фикција. Она је снимана на основу реалних догађаја из тог периода наше историје. Реч је о озбиљном пројекту на којем су поред Радоша радили и многи историчари и академци.

У нашем друштву није баш све равно, јер поделе и даље вуку на црно или бело.

  • Од поштовалаца равногорског покрета очекујем позитивне реакције, а од оних који су били на другој страни, вероватно, и негативне. И то је природно.

Играте четничког војводу Дражу Михаиловића. Како вам је било у „Дражиној кожи“?

-Свакако да ми је драго што сам играо Дражу Михаиловића. Мислим да коначно треба да се спере љага са тог човека.

Протекле недеље гледали смо вас у филму „Клопка“, који се често репризира. Како избећи разне клопке, које нас вребају са свих страна?

  • Ја то решавам читањем између редова и размишљањем својом главом. То препоручујем и другима.

Где вас још можемо гледати ван најављене „Равне горе“?

  • Играм у разним позоришним представама. Да их све не набрајам, има ме свуда.

Шта вам је поред ових догађаја још обележило протеклу недељу?

  • Свакако, један радостан и два тужна догађаја. Радостан је, понављам, што ће ускоро кренути серија „Равна гора“, а два тужна су смрт сјајног новинара Александра Тијанића и сјајног глумца Јаноша Тота. Толико о животу и смрти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here