Насловна Насловна Мандић: Неће прелазну владу да би и даље крали изборе

Мандић: Неће прелазну владу да би и даље крали изборе

5
ПОДИЈЕЛИ

Andrija Mandic 1

Премијер Мило Ђукановић прави велику грешку због тога што без много размишљања одбија иницијативу за формирање прелазне владе. Та идеја је добра за све грађане Црне Горе јер она гарантује просперитет, сигурност, ред, законитост и извјесну будућност цијеле заједнице, казао је лидер Нове српске демократије и члан Предсједништва Демократског фронта Андрија Мандић.

Прелазна влада, како је рекао,  треба да обезбиједи да се прекине пракса изборних крађа и у потпуности испоштује већинска воља грађана Црне Гоере.

То је у разговору за „Дан”, коментаришући Ђукановићеве оптужбе на рачун опозиције због концепта прелазне владе, казао Мандић.

Прелазна влада је Црној Гори потребна како би се поправио квалитет живота, зауставио и сузбио организовани криминал, искоријенила корупција и спријечиле изборне крађе помоћу којих се Мило Ђукановић дограбио апсолутне власти. Захваљујући злоупотребама, махинацијама и изборним крађама, он се одржава на власти од 1998. године. ДФ је предложио прелазну владу како би се на законом прописан начин обезбиједило правилно функционисање система и отворила могућност смјене власти на другачији начин од оног извршеног 1989. године“, навео је Мандић.

Како је додао, ДФ тражи да се уз помоћ прелазне владе обезбиједи да у потпуности буде испоштована воља грађана и на изборима.

 bulatović, medojević i mandić

Предлажемо да се формира будућа влада тако што ће сви релевантни политички чиниоци узети учешћа у њеном раду. Влада ће имати сигуран легитимитет, јер се неће моћи, као до сада, злоупотребљавати државни ресурси, уцјењивати људи и користити организовани криминал у политичке сврхе и тако намицати већи број мандата него што на изборима објективно заради нека политичка групација“, истакао је лидер Нове.

Како је додао „те методе је до сада користио Ђукановић, а ми смо дали поштену политичку понуду да се формира прелазна влада иако коалиција окупљена око ДПС-а није на поштен начин завриједила све оне мандате којима сада располаже у парламенту.

Ђукановић очигледно не жели да као разуман човјек и одговоран политичар схвати у какве компликације може да уведе Црну Гору ако на правилан начин не вреднује ову нашу понуду. Он очигледно занемарује сложеност политичких прилика у региону и шире на нашем континенту. Затворен у свом малом приватном феуду, дрским, себичним и непромишљеним одбијањем прави велику грешку“, сматра Мандић.

Нагласио је да је понуда за формирање прелазне владе првенствено упућена грађанима и зато ће ДФ наредних дана обићи Црну Гору како би у директним разговорима са њима затражили подршку за овај политички пројекат.

Након тога, ослањајући се на добијену подршку грађана, ако режим и даље буде тврдокоран, организоваћемо протесте који ће имати за циљ брзо и потпуно наметање демократских стандарда у Црној Гори. Мораћемо тада, сличним акцијама које су користили носиоци промјена у другим тоталитарним друштвима, обезбиједити поштовање већинске воље грађана“, закључио је Мандић.

5 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here