Насловна Друштво Небојша Стефановић: Дјевојчица отета да би била продата

Небојша Стефановић: Дјевојчица отета да би била продата

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар полиције Небојша Стефановић каже да се сумња да је отмица двогодишње дјевојчице дио организоване трговине људима и да је отето да би било продато.

stefanovic

Стефановић је рекао да се истрага развија, да постоји више оперативних радних верзија на којима се ради, да се сумња да су отмичари дио организованог ланца трговине људима и захвалио на сарадњи француским колегама.

Министар унутрашњих послова рекао је за Пинк да се наредних дана очекује сазнање да ли је дијте било циљано отето.

„Полиција је показала да они то не треба да раде у Србији“, рекао је Стефановић и додао да је ово превентивна мјера која показује да у Србији тако нешто не може да прође.

Он је истакао да су отмичари 12. марта ушли у земљу, провели највећи дио дана и преспавали у Панчеву, послије тога се упутили у Београд и 13. марта извршили отмицу. Стефановић је указао да има пуно нелогичности у њиховим изјавама и да су имали резервне таблице румунске које су украдене у Румунији и које су биле на возилу када је дијете отето.

Министар унутрашњих послова је истакао да се полиција труди да појача превентивне мјере и да Србија није земља високог ризика, али да би људи дјецу, поготову малу, требало да држе на оку.

Двогодишња дјевојчица отета је 13. марта око 13 часова у београдском насељу Браћа Јерковић. Она је пронађена након два сата полицијске потјере, а отмичари су ухваћени. Отмичари су колима покушали да пробију наплатну рампу на ауто-путу ка Шиду након чега се возило зауставило. Девојчица је пронађена код Шимановаца.

Тужилаштво за организовани криминал предложило је 15. марта суду да одреди притвор по свим основима за троје француских држављана осумњичених да су у петак 13. марта отели малољетну М.П.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here