Насловна Насловна Бик аутономаш

Бик аутономаш

7
ПОДИЈЕЛИ

„Месец на небу светли,
Нека га, нек светли,
Кад су га ту метли“, представља врхунац војвођанске аутономашке метафизике чији је један од идеолога, сто један посто Црногорац, проф. др Перовић.

Milenko Perovic

Пише: Небојша Јеврић

Уважени проф. Перовић је застиђе црногорско. Пошто није стигао да се ушлепа у вагон власти независне Црне Горе, све карте је уложио у развој црногорске нације у аутономној Војводини.

Филозофију Ловћенца комбиновану са тековинама НОБ-а чији је велики поклоник, преноси својим студентима. За њега се чуло кад су му прекинули предавање. Они који нису били задовољни војвођанском метафизиком.

Омиљени песник му је Мика Антић. Њега ставља чак испред Његоша. Добар је песник тај Његош али лева скретања у Црној Гори чедтрдесет друге не би преживео.

Прво, имао је више пара од осталих. Друго, имао је и мало повише школе. Треће, био је Србин. А четврто, био је и владика.

Зато се Перовић определио за Мику Антића. Уместо „Лучом микрокозмом“ да се бави.

Нарочито му се свиђа аутономашка песмица Мике Антића коју студентима говори наизуст. Ко не зна ту песму, нема шестице из историје филозофије.

„Ја сам мали Мика,
Украли ми бика,
Служи ми за мужу,
Сумњам на Србију,
И то ону Ужу.“

Сада никако да се договоре ко ће да помузе тог аутономашког бика. Пајтић или проф. Перовић.

Пајтић је на функцији, овејани демократа, поповски син, хода Новим Садом показујући бицепсе и трицепсе, го до паса као Чеда, да не кажем као Путин. Па му то и припада по функцији.

Професор Перовић, као идеолог, сматра да је тај бик метафизичка појава и да припада њему, који се толико труди да одшколује мале аутономаше.

Позива се на културни центар „Секула Дрљевић“ у Загребу који је стајао иза сваке аутономашке ујдурме од 1918. до данас.

То се посебно свиђа профи Перовићу. Са Нацртом програма за аутономију Вовјодине под мишком шета безбедно улицама Новог Сада и певуши:

„Месец на небу светли,
Нека га нек светли,
Кад су га ту метли.“

Опаметили се Срби. Нико га више не дира.

Ко је луд да због метафизике робија!

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Професор dr. sci. (чега?) Перовић? Одакле? Чији? Од којих? Ако је већ толика интелектуално академска громада, зашто не дође (као 101% Црногорац) у Црну Гору да у складу са својом академском титулом и знањем ојача дукљанску интелектуално академску елиту (чини ми се да је негде раније изјавио да је хтео, али да га нису желели…..). Изгледа да му је тешко да се прешалтује са србијанског динара на дукљански еуро…И да му је слађи војвођански гулаш од црногорског качамака…

  • 0
   0

   Majorekursula, a što ti ne pođeš malo u Srbiju kad si Srbin do daske i sa dna kace. Da im malo poboljšaš stanje nacije. Pasjom prtinom bi te vrnuli odakle si došao. Puna je njima g….a tipova poput tebe koji ništa ne znaju da rade osim da srbuju (ma što to značilo). Znaju pravi Srbi da su Srbiji najviše zla nanijeli dođoši poput tebe. Gospodinu Peroviću se znaju intelektualne i obrazovne reference. A tebi…

   • 0
    0

    Слажем се за ове референце. Тко не зна чувени проф Перовић је пофесор етике који је првоосуђени за случај мобинга у Србији.
    Алал вера, алал вера!

 2. 0
  0

  Najbolji dokaz da profesor vrijedi je ko su mu neprijatelji! Obzirom da su mu neprijatelji oni koji ne mogu da smisle ni CG ni Crnogorce, jasno je da je u pravu u svemu a kritičari neka muzu bikove i jarce!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here