Насловна Политика Не назире се рјешење афере Депеша

Не назире се рјешење афере Депеша

0
ПОДИЈЕЛИ

Иако су дипломатске депеше прије два мејсеца доспјеле у јавност рјешење афере „депеша“ се још не назире.

depesa za slanje sad vojnika u ukr

Министар вањских послова Игор Лукшић казао је да није добио извјештај надлежних институција али је увјерен да ти документи нису процурили из Министарства вањских послова. И афера „листинг“ је много дужег стажа али ни она није ријешена потврдио је Лукшић у одговору на питање медија.

Много теже од граница са БиХ Црној Гори иде рјешавање афера. Одговарајући на питање у вези афере „депеша“ Игор Лукшић казао је да иако је више пута инсистирао на предмету рада одговарајућих надлежних институција још није добио извјештај.

Још нисам добио њихов извјештај као заинтересована страна али сам више пута истицао своје увјерење да ти документи нису угледали свјетлост дана посредством Министарства вањских послова. Дакле, то је, то је моје увјерење ако ме неко буде у том смислу врло дакле опипљиво демантовао ја ћу се наравно у том смислу извинити“, казао је Лукшић.

Он је поновио да у садржају депеша нијесу препознали ништа сепктакуларно што црногорска јавност није знала или није могла разумјети да се дешава.

Мислим да ово треба да нас научи да анализирамо цјелокупни систем и видимо да ли евентуална потреба неке додатне у том смислу мјере истицати што је наравно апсолутно као што кажем је конфликтно са тезом да свака администрација треба да између почива и на принципима транспарентности.“

Лукшић  је упитан и да ли се нада да ће икада бити ријешена афера „листинг“ која се веже за његово име и то је каже министар у домену рада других институција и жали што послије толико времена нема неко опипљивије објашњење.

„Мени је битно да је фалсификат разоткривен, дакле битно ми је лично а мислим да би било добро за државу када би то било неспорно утврђено ко је и зашто, с којом намјером, тако нешто радио.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here