Насловна Мозаик Научите да употребљавате лед у корист своје љепоте!

Научите да употребљавате лед у корист своје љепоте!

0
ПОДИЈЕЛИ

Коцкице леда треба да буду дио ваше свакодневне рутине уљепшавања. Подочњаци, бубуљице, умршена коса…

led

Уморне очи

Недостатак сна, превише стреса или чак предуго напрезање очију може да допринесе томе да вам очи буду натечене и уморне. Како бисте смањили те неугодне и нежељене отоке, само замотајте коцкице леда у папирну марамицу и утрљајте их њежно на своје очи. Хладноћа ће пружити олакшање вашим очима.

Бубуљице

Чим примијетите нову бубуљицу, узмите коцкицу леда и њежно је утрљајте на захваћено подручје. Хладан лед сужава крвне судове на такав начин да смањује црвенило и оток.

Смањите појаву пора

Лед је дјелотворан лијек против појаве пора, то јест за њихово смањивање. Једноставно лагано прелазите коцкицом леда по лицу.

Освјежите уморну кожу

Када пређете ледом по лицу, ваше тијело ће аутоматски да повећа проток крви на том подручју, и тако побољшати циркулацију крви. То ће освјежити и подстаћи уморну кожу. Никако немојте да прелазите директно ледом по лицу, већ га прво ставите у чашицу или пешкир.

Четкање косе

Знамо да четкање косе понекад може да буде мукотрпан посао, па и, болан. Како би смањили ту бол, утрљајте мало леда на косу прије него што почнете да се чешљате. То ће умртвити подручје и скоро до краја умањити бол приликом четкања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here