Насловна Политика НАТО у Македонији као нацисти у Француској 1940. године

НАТО у Македонији као нацисти у Француској 1940. године

0
ПОДИЈЕЛИ

„Капија Македонија“ у Скопљу, која би требало да представља историју те земље од античких времена до стицања независности, могла би у наредном периоду да врати сјећање на улазак нациста у Париз 1940. године.

Наиме, након што је на преваран начин, против воље већине грађана, у НАТО пакт увучена Црна Гора, прва на мети Пакта, према оцјени аналитичара, налази се БЈР Македонија.

Ова земља ће по први пут учествовати у двије велике мултинационалне вјежбе НАТО-а, а три стотине америчких војника већ је стигло из Бугарске у Македонију.

Први маневри „Сајбер Гардијан 2017“ одржавају се у Румунији, Бугарској и Мађарској, а друга вјежба „Драгун гардијан“ одржава се на великом војном полигону Криволак, надомак Неготина на Вардару, на југу Македоније.

Ни за Македонију нема референдума о НАТО?

Из редова бивших припадника Сјеверноатлантског савеза већ се чују децидне изјаве да ће Македонија бити наредни „партнер“ Пакта.

Бивши командант НАТО, генерал Џејмс Ставридис, изјавио је недавно да се нада да ће Грчка бити у стању да са Македонијом ријеши спор око имена, који ће отворити врата да Македонија постане дио НАТО-а. Он је додао да ни Македонци неће на референдуму одлучивати о НАТО-у.

И амерички потпредсједник Мајк Пенс је, у име предсједника Доналда Трампа, раније овог мјесеца, у телефонском разговору са премијером Зораном Заевом поновио подршку САД евроатлантским интеграцијама Македоније.

„Мајк Пенс је рекао да Сједињене Државе настављају да подржавају евроатлантске тежње Македоније и охрабрио Заева да настави са приоритетним реформама које ц́е убрзати пут Македоније у том правцу“, саопштено је тада из Бијеле куц́е.

Иако је начелно суверена земља, Македонији се, према најавама високих званичника, спрема анексија попут оне коју је доживјела Црна Гора.

У политичком смислу, Македонија је већ дуже времена окупирана од стране америчких амбасадора у Скопљу. У дубоко подијељеној земљи, и даље не престају апели за немијешањем амбасадора у унутрашње ствари државе Македоније.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here