Насловна Политика НАТО шаље четири батаљона у Балтик: Ако је ико од наших савезника...

НАТО шаље четири батаљона у Балтик: Ако је ико од наших савезника нападнут, цијела Алијанса ће одговорити као један

1
ПОДИЈЕЛИ
The flag of the USA and the NATO-flag

Након што је покренуо највећу војну вјежбу у Пољској („Анаконда”) у којој учествује око 31.000 војника, НАТО наставља са ширењем атмосфере страха и пријетње.

Министри одбрана држава чланица НАТО одобрили су слање четири батаљона у три балтичке државе и Пољску. Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг казао је да су се министри сагласили о распоређивању четири „робусна” мултинационална батаљона у Летонију, Литванију, Естонију и Пољску, јавио је АФП, пренијела Политика. Он је навео да ће НАТО уз то предузети и мјере за јачање своје одбране у региону Црног мора и додао да се Румунија понудила да угости јединицу која би томе служила.

Атмосфери страха и пријетњи неколико недеља уочи важног самита Алијансе у Варшави неминовно доприносе последње изјаве званичника НАТО-а, у којима се инсистира на истицању “могућих пријетњи”. Тако је одлуку о слању батаљона у три балтичке државе и Пољску, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг прокоментарисао следећим ријечима: „То шаље јасну поруку. Ако је ико од наших савезника нападнут, цела Алијанса ће одговорити као један.“

НАТО вјежбама посебно се истиче јачање НАТО снага за супростављање Русији, иако из Кремља упозоравају на то да вјежбе НАТО не доприносе безбједности и повјерењу у Европи.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Хаха,па што не помогнете Турској,која ратује са Курдима на „својој“ територији ?Прпа бато, тамо се ипак гине.. Курди имају лако преносне системе ПВО,обарају хеликоптере ,сва могућа средства за герилско ратовање ,а и има их неколико милиона.Ви сте само манекени у фенси униформама,који глумите нешто пред камерама.Да вам Руси стварно упадну у Пољску или на Балтик,смрзао би вам се из**т у зад**ци.Него ето вама појачање од Дукљана, стижу у прве борбене редове у великом броју,са све командантом Милицом на челу.Да одбране западне вриједности којим припадају,а и да докажу да јуначка прошлост Монтенегра није само у народној причи и пјесми 🙂

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here