Насловна Политика НАТО покушава да анектира Црну Гору

НАТО покушава да анектира Црну Гору

0
ПОДИЈЕЛИ
“Протокол о придруживању Црне Горе Северноатлантском пакту многи Црногорци доживљавају као фактички покушај анексије њихове суверене државе“.- изјавио је данас Виктор Колбановски директор Балканског центра за међународну сарадњу из Москве.

Колбановски је такође додао да: Очигледно је такође да је Србија следећа на реду, јер ће НАТО после Црне Горе покушати и њу насилно да припоји. Алијанса планира да на територијама бивше Југославије створи још један полигон за размештање војне инфраструктуре, укључујући и могуће елементе ПРО, усмерене непосредно против Русије. Као што видимо, Алијансу не занима мишљење самих Срба и Црногораца, да и не говоримо о томе колико су са моралног гледишта неприхватљиви такви потези НАТО-а после агресије коју је извршио на Југославију.“

Viktor Kolbanovski 01

Руски експерт такође сматра даЧ НАТО својим потезима практично провоцира радикализацију ситуације и заоштравање грађанског конфликта у Црној Гори, додајући: “Ова земља је 17. и 24. октобра 2015. године већ била на ивици грађанског рата. На улицама Подгорице је дошло до насиља трећег дана после посете Црној Гори генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга.“

Колбановски је такође оптужио НАТО да свјесно свесно изазива „украјинизацију” Црне Горе, Србије и других балканских земаља, иако добро зна како је Балкан историјски нестабилан регион.

Директор Балканског центра навео је да сматра да је црногорском друштву нужна потребна је даља консолидација и дијалог друштвено политичких снага.

“Идеја о стварању савеза суверених неутралних држава у Југоисточној Европи може бити добра алтернатива и противтежа плановима САД усмереним на ширење НАТО-а на Балкану. Само такав приступ може обезбедити Србима и Црногорцима слободан избор сопствене будућности уместо решења која им се намећу споља“. – закључио је Колбановски своје оцјену актуелне политичке ситуације у и међународне позиције Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here