Насловна Насловна НАТО: Нијесмо условили Ђукановића – сам се понудио

НАТО: Нијесмо условили Ђукановића – сам се понудио

4

Портпаролка НАТО-а Оана Лунгеску је реаговала на писања медија о „непристојној понуди“ Мила Ђукановића да прими 120.000 избјеглица са Блиског Истока а за узврат да добије позвиницу за улазак у НАТО. Она је казала да пријем Црне Горе у НАТО није условљен пријемом одређеног броја избеглица, саопштено је данас из Алијансе.

izbjeglize-nato-djukanovic

“То је потпуни нонсенс. Не постоји такав договор”, саопштила је Лунгеску, додајући да ће НАТО 1. децембра донети одлуку о позиву Црној Гори.

“Кандидатура ће се разматрати на основу заслуга, укључујући напредак на пољу владавине права и јавне подршке чланству. Пријем избеглица није, нити је био, услов за чланство у НАТО-у“, наводи се у саопштењу НАТО-а, пренели су подгорички медији.

Подсјећања ради, првобитно у тексту нашег колумнисте Мишка Јовановића објелодањене су „непристојне понуде“ Ђукановића према окупатору. Пар дана након тога, тачније током минулог викенда мароканско издање француског журнала”Ле Матин”, потврђује писање ИН4С, објављеним текстом у које се наводи да црногорски премијер Мило Ђукановић,  је на састанку са генералним секретаром НАТО-а, Јенсом Столтенбергом и амбасадорима чланица НАТО-а који одржана 14. и 15. октобра Подгорици понудио да прихват и стално настани 120 000 избјеглица са Блиског Истока, како би Брисел убрзао пријем Црне Горе у НАТО. 

izbjeglize-nato-djukanovic1

Такође и бизнисмен Ратко Кнежевић је изнио исте тврдње, како каже, из високопозиционираних извора из држава Запада. 

Поводом писања „Ле Матина“ контактиран је  Срђана Кусовац, руководилац Службе за односе са јавношћу у Влади Црне Горе, који није одговарано, како пише, подгорички Дан, на телефонске позиве, смс поруке нити је одговорио на упућен мејл.  

Поставља се питање, уколико су наводи о пријему избјеглица, како тврди Лунгеску „потпуни нонсенс“ зашто Ђукановић то није демантовао, а имао је кад? Можда су прво морали да усагласе наступ, а потом се договорили да би најбоље било да демант стигне директно из НАТО базе, да би био уверљивији.  

milo i stoltenberg

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Кандидатура ће се разматрати на основу заслуга, укључујући напредак на пољу владавине права и јавне подршке чланству.
  E ako je tako slobodno je nemorate rzmatrati.

 2. 0
  0

  Samo da ste danas u jutarnjem programu TV Vijesti čuli kako je Milka Tadić Mijović branila NATO i napadala Rusiju, mislim da su Đukanović, Krivokapić i Pajović ostali postiđeni! Toliko o razlikama između dvije „familije“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here