Насловна Руски поглед НАТО: Неоходан дијалог са Русијом на свим нивоима

НАТО: Неоходан дијалог са Русијом на свим нивоима

Оана Лунгеску је такође рекла и да Алијанса наставља да води дијалог са Русијом на неколико нивоа, прије свега у оквиру Савјета Русија-НАТО

0
НАТО-Русија

НАТО и даље жели да одржи дијалог са Русијом како би се јасно изнијели сви ставови, смањили ризици, али и побољшала транспарентност, изјавила је званична представница Алијансе Оана Лунгеску.

Став Сјеверноатлантске алијансе се није по том питању промијенио, истакла је Лунгескуова.

„НАТО има двоструки приступ када је ријеч о Русији — одлучно обуздавање и одбрана, али и конструктивни дијалог“, навела је она и оцијенила да је од марта 2014. године Алијанса практично обуставила комплетну сарадњу са Русијом, осим канала за политички и војни дијалог.

„Тако ће и остати. Како је потврђено на самиту у Бриселу, повратак на старо неће бити могућ све док Русија не промијени своје понашање у смислу поштовања међународног права и обавеза“, додала је представница Алијансе.

Оана Лунгеску је такође рекла и да Алијанса наставља да води дијалог са Русијом на неколико нивоа, прије свега у оквиру Савјета Русија-НАТО, затим путем сусрета високих званичника, као што је то био случај када су се састали генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг и руски шеф дипломатије Сергеј Лавров, али и организацијом састанака нешто нижег нивоа, наводи Спутњик.

Подсјетимо, претходно је замјеник руског шефа дипломатије Александар Грушко изјавио да су Русија и НАТО у потпуности прекинули и цивилну и војну сарадњу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here