Насловна Поглед НАТО је инфериоран у односу на Русију

НАТО је инфериоран у односу на Русију

0
ПОДИЈЕЛИ

За 20 година заједничких операција НАТО, који представља „скуп националних и техничких острва“, није успео да научи да ради као екипа и инфериоран је у односу на Русију, сматра новинар немачког „Цајта“ Јохен Битнер.

Јохен Битнер у чланку упоређује НАТО-а са зградама које само што се нису срушиле.

„Исто то се може рећи и за НАТО — наводно, најспособнији војни савез у светској историји — након завршетка највећих војних маневара још од времена Хладног рата“, наводи се у чланку немачког „Цајта“. Према мишљењу аутора чланка, звуци које је Алијанса „издавала током војних маневара у Пољској“, личе на „шкрипу и стењање“.

„Како политички, тако и на војном плану, обећање НАТО-а да ће помоћи сваком члану блока изгледа крајње слабо“, приметио је новинар. „Пешадија НАТО-а неће успети ни да се повуче. Она ће бити уништена на месту“, наводи се у тексту.

Командант копнених снага САД у Европи генерал-потпуковник Бен Хоџис, као и други представници НАТО-а, не оспоравају закључке које су извели амерички аналитичари, наводи Битнер. Хоџиса највише забрињава стање комуникација.

„Ни радио-везе, ни електронска пошта нису безбедне. Полазим од тога да се сва саопштења које шаљем са свог ’блекберија‘ још негде читају“, нагласио је генерал.

НАТО представља скуп националних и техничких острваца, чиме уступа место у структурном плану таквој централизованој војној сили као што је Русија, закључио је аутор чланка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here