Насловна Насловна НАТО брод непожељан гост, срамно да окупаторе дочекују као ослободиоце

НАТО брод непожељан гост, срамно да окупаторе дочекују као ослободиоце

8
ПОДИЈЕЛИ

Bar-NATO brod-protest

Активисти Мировног покрета „Не у рат-не у НАТО“ спријечени су јуче да приђу доку барске луке у чијој је близини усидрен ратни брод Морнарице САД „УСС Џејсон Данхам“, разарач с навођеним пројектилима.

Предсједник Мировног поркета Гојко Раичевић каже да су он и његови сарадници жељели да изразе протест поводом доласка страног ратног брода, чији се улазак у барску луку, по њему, догодио напрасно, бар за јавност.

Јавност, истакао је он „није знала за долазак нежељених гостију који су у договору са онима који су их призивали и 1999. године дошли на нашу велику жалост, а срамоту оних који су их дочекали, на челу са женом која командује црногорском армадом “.

Морнарица НАТО пакта зна да је грађани Црне Горе доживљавају као непријатеља, па овакве посјете сигурно не могу бити пожељне. Упркос томе ратни бродови овог савеза све чешће посјећују Црну Гору, што је понижавајуће и крајње недопустиво“, казао је Раичевић листу „Дан“.

Bar-NATO brod- protest 02

Он је нагласио да је нарочито лицемјерно да представници власти у Бару и Црној Гори с једне стране стране обновљену цркву мира и љубави на врху Румије називају конзервом и скаламеријом, а стварну гвожђурију која служи за масовна убиства и трајно загађење воде, земље и ваздуха, какав је ратни НАТО брод , дочекује с друге стране раширених руку у барској луци.

Нема ту ни мудрости, ни људскости, а најмање морала. О јунаштву да и не говоримо“, поручио је Раичевић, који је на капији испред управне зграде Луке Бар оставио транспаренет са поруком на енглеском језику „No to war – no to NATO“ – („Не у рат – Не у НАТО“).

Тајанствени терет за амерички разарач

Како ИН4С сазнаје, читав дан прије него да се амерички разарач усидри у град под Румијом, царински прелаз Луке Бар без икакве контроле прешло је више шлепера италијанских регистарских ознака.

Било нам је једноставно забрањено да их контролишемо, а позвали су се на некакав споразум између САД-а и Црне Горе према којем наводно црногорске власти немају право контроле терета намијењеног за америчке оружане снаге“, казао је наш саговорник из Управе царина Црне Горе.

bar

Шта се налазило у шлеперима није познато, али је,према нашим изворима, тајанствени терет извјесно завршио на америчком ратном броду.

Вјежбају гдје су пале прве НАТО бомбе

Иако то није званично најављено, према неким информацијама, амерички војници током посјете ратног брода Луци Бар одржаће заједничку вјежбу са припадницима Морнарице Црне Горе у барском акваторијуму.

Вјежба ће се одржати у близини Сутомора одосно Црног рта, гдје су током агресије НАТО на СРЈ пале и прве бомбе на Црну Гору.

Из Владе Црне Горе саопштено је да је посјета америчког ратног брода Луци Бар у функцији „наставка напора америчке шесте флоте на изградњи интероперабилности САД и Црне Горе као дијела глобалног поморског партнерства у унапређењу поморске безбједности и сигурности“.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Saradnja sa okupatorom je tradicija u crnogorskoj istoriji. Sjetite se samo kako su na Cetinju dočekali italijansske fašiste 1941. godine.

 2. 0
  0

  Витешки, брате Гојко, сви праведни и истинити људи који се широм свијета боре против Нато зла су са тобом. Да парафразирам Јеванђеље: благо томе ко истраје до краја.

 3. 0
  0

  Prvo, šleperi su imali lažne italijanske tablice…Drugo, šleperi su došli iz Albanije i sa KiM-e. U šleperima su se nalazili oteti Srbi na KiM-u koji će biti prebačeni u Nemačku, Ameriku i Holandiju…radi likvidacije, vađenja i prodaju organa…Prema BND-u i njihovoj evidenciji oni sa Šiptarima i Slovencima drže u zarobljeništvu i ropstvu još 1427 Srba, od toga 512 deteta ( koji više i nisu deca)..uz koordinaciju Samuela Žbogara (Slovenca).
  Takođe treba još prebaciti oko 400 OVK terorista u Poljsku radi upućivanja u Ukrajinu…
  Amerika(jevreji), Nemačka i Vatikan su već učinili monstouzna zverstva prema Srbima i Rusima tako da im nema više povratka, i sad je pitanje života i smrti….
  Sve ostalo je fasada i manipulacija..

 4. 0
  0

  Prvo, šleperi su imali lažne italijanske tablice…Drugo, šleperi su došli iz Albanije i sa KiM-e. U šleperima su se nalazili oteti Srbi na KiM-u koji će biti prebačeni u Nemačku, Ameriku i Holandiju…radi likvidacije, vađenja i prodaju organa…Prema BND-u i njihovoj evidenciji oni sa Šiptarima i

  Gje su usli sleperi i kuda su prosli to je ovdje nejasno ,i kada

 5. 0
  0

  Ја предлажем да се сви Натољупци montenegra потрпају у „белу лађу“ на слици и њоме отплове, заувек, у неку за њих бољу и светлију будућност… Ми ћемо им са дока махати, махати, махати… Можда ће некоме од нас, болећивијем, потећи и сузица са ока? ја ћу им приредити ватромњет, нека се зна да су Натољупци, несхваћени, коначно отишли својима!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here