Насловна Политика НАТО агресор поред окупације Црне Горе најављује и харач

НАТО агресор поред окупације Црне Горе најављује и харач

1
ПОДИЈЕЛИ

Црна Гора ће, након што постане дио Алијансе, бити посвећена циљевима и обавезама као и остале чланице, што значи да ће издвајати два одсто БДП-а годишње за одбрану, рекао је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, преноси агенција Мина.

Он је, поводом апела чланицама да повећају улагања у одбрану на два одсто БДП-а, подсјетио да ће Црна Гора постати чланица након ратификације Протокола о приступању.

“Наравно, Црна Гора ће бити посвећена истим циљевима и обавезама као и све чланице, што значи да и Црна Гора мора да повећа издвајање за одбрану, и креће се ка издвајању од два одсто од БДП-а”, казао је Столтенберг на конференцији за новинаре уочи састанка министара одбране, који почиње сјутра у Бриселу.

Како је рекао, неке чланице су велике, неке су мање, али два одсто је мјера и и фер начин да све чланице буду одговорне у свом доприносу, преноси Мина.

“Важно је и шта Црна Гора ради, тако да очекујем допринос Црне Горе, као и Белгије и свих других НАТО чланица”, поручио је Столтенберг.

Он је подсјетио да су се чланице прије двије године усагласиле да повећају издвајање за одбрану на два одсто од БДП-а у наредних десет година.

 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Уколико баксузни режим montenegra успе у својој дрској подвали и све нас жедне и гладне и без референдума преведе у NATO, то неминовно значи да ћемо и ми издвајати 2% БНП за Пакт. Ако је истина то што на свом сајту тврди Привредна комора (а требало би), БНП Црне Горе је 2015. године био 4.580.000.000 $. Од тога, 2% је 91.600.000 $. Даље, ако је тачно да ЦГ има 620.000 становника (то је номинално а у стварности је једва пола милиона, ми остали смо дугорочно „у шетњи“, односно живимо и радимо изван МНЕ), тоонда значи, номинално, даће сваки грађанин ЦГ морати да издвоји на име чланарине годишње по 147,74 $ за NATO. Сви грађани, равноправно,од тек рођене бебе па до стогодишњег старца! По четворочланој породици, то вам је номинално цирка 600 $! С тим што ми, који живимо и радимо ван ЦГ (и тамо плаћамо порез), платићемо наш допринос само плаћајући порез на непокретну имовину (ако је имамо уписану на своје име), тако да, реално, чланарина за NATO излази на око 200 $ по глави стално настањеног страновника годишње, или, око 176 Евра, ако вам, је тако лакше. На крају, грађани Црне Горе, који заиста живе и раде у montenegru, уз минималну припомоћ нас који живимо вани, плаћаће, за четворочлану породицу, око 700 евра за NATO, сваке године! У то не улази замена оружја, „по NATO стандардима“, јер ће то бити плаћано зајмовима, које ће нам „великодушно“ дати, али ћемо камате плаћати ми, односно они од нас, који живе и раде у МНЕ, а ми „извањци“ ћемо томе само мало помоћи. На то иду сви други трошкови, типа трошкови транспорта оружја и трупа, трошкови гошћења делегација и трупа, трошак за крш и лом који направе по МНЕ успут војници пакта итд., али шта мари, кад је бал-нек је бал! На жалост, највећа ставка у NATO је „данак у крви“, који ћемо плаћати животима младића који ће ићи да се бију (и гину) за Пакт, широм Планете! При томе, сигурно је, међу војницима који ће гинути за нато неће бити синови министара!

    Ја ово написах само онако, да не буде сутра, кад војници НАТО почну да силују а ковчези са погинулим почну да пристижу из Авганистана, да буде – „јао, нисмо знали“! Ништа није за џабе, као што знамо, па ни NATO! Па ви, обични поданици Господара и даље „мудро“ као и до сада, наставите да ћутите и не замерајте се!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here