Насловна Друштво Наставља се прикупљање помоћи за Марију Мартиновић

Наставља се прикупљање помоћи за Марију Мартиновић

0
ПОДИЈЕЛИ

Акцији прикупљања помоћи за пут и боравак осмогодишње Цетињанке Марије Мартиновић, која болује од тумора бубрега и овог мјесеца треба да отпутује на операцију у Сједињене Америчке Државе, придружила се и Основна школа “Ловћенски партизански одред” .

marijamartinovic1

Колектив школе одлучио је да се традиционални синдикални осмомартовски као и други поклони преусмјере на рачун за лијечење дјевојчице, при чему ће просвјетни радници ургентно спровести додатну акцију прикупљања средстава која ће бити прикључена већ опредијељеној суми.

Иначе Фитнес центар „Body Zone„, који дјелује при Школи и са којим је Школа имала више успјешних хуманитарних активности организује добротворни концерт, на којем ће учествовати црногорски естрадни умјетници. Концерт ће бити одржан у цетињском Спортском центру, у понедељак 09.03 са поцетком у 19 сати. Улазнице коштају три еура, а сав новац од њих биће усмјерен за помоћ Марији.

Породици Мартиновић помогла је и Пријестоница, опредијеливши средства за дио неопходних трошкова за Марију, док су одборници локалног парламента донирали по једну мјесечну зараду, односно по 140 еура.

Прикупљање помоћи организовао је и Кошаркашки клуб “Ловћен”, у сарадњи са Радиом Цетиње и Цетињским листом.

Марији Мартиновић неопходна је операција која је заказана за средину марта, у болници Ст. Јуде у Мемфису (САД). Марији је, када је имала осам мјесеци, већ одстрањен један бубрег. Болест је захватила и други, па је током децембра и јануара била на хемотерапији.

Трошкови путовања и боравка у САД износе око 20 хиљада еура, а породица Марије Мартиновић отворила је донаторски рачун за уплате из Црне Горе (540-3209731697, Ерсте), као и за уплате из иностранства (МЕ25540000003209731697, OPPOMEPG Erste Bank AD Подгорица, МЕ). Помоћ је могуће уплатити до средине марта, када је планиран пут Марије Мартиновић за Сједињене Америчке Државе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here